https://www.gerb.bg/bg

Екоминистърът уверява: Кризисният щаб в Царево не е PR (СНИМКИ)

Снимка: Микка Симидчиева, Информационна агенция News24sofia.eu

Министърът на околната среда и водите Юлиан Попов не изключва наводненията в Царево и околността да са свързани с климатични промени. Има и случаи, в които инфраструктурата не е адекватна на съществуващото положение, каза той по време на изслушването си в ресорната парламентарна комисия, посветено на потопа на Южното Черноморие.

Заровени в пясъка отходни тръби се появиха на Южното Черноморие (СНИМКИ)

Оголването на тръбите по плаж „Атлиман“ в Китен също се проверяват заради самото притеснение на хората. Според Попов това може да са нормални отводнителни тръби, които може и да не са незаконни. За него по-сложният въпрос е дали има нерегламентирани зауствания на отпадъчни води.

Попов е изключително развълнуван от реакцията на хората и на институциите, които се притекли на помощ на бедстващите хора от Черноморието в момента, в който водата започнала да се покачва.

Замърсяването на Черно море не е радикално, но хората да не се къпят в него (СНИМКИ/ВИДЕО)

Управлението на един кризисен щаб не е PR, а това (кризисният щаб – б.р.) го прави много ефективен. Реакцията на институциите, на гражданите, на военните, на водолазите, на неправителствените организации, на фирмите с дронове се стекоха по невероятен начин. Като общество можем да се гордеем с това„, открои положителната страна Юлиан Попов.

Снимка: Микка Симидчиева, Информационна агенция News24sofia.eu

Той посочи, че забавянето на планове води до блокиране на инвестиционните предложения и инвестиции, както и увеличаване на рисковете. С плановете за управление на риска от наводненията, по думите на Юлиан Попов Министерство на околната среда и водите (МОСВ) няма проблем и всичко вървяло по план, но те ще бъдат проведени отново. Плановете за управление на риска от наводнения имали нужда и от актуализация, стана ясно от думите му. Ще се развива и по-добра система за по-ранно оповестяване на гражданите.

Екоминистърът обаче изтъкна, че плановете за управление не речните басейни не стоят така добре и има доста сериозно забавяне от Световната банка.

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img
Тодор Стефанов
Тодор Стефановhttp://www.news24sofia.eu
Тодор Стефанов е най-разпознаваемото лице на „новата“ българска журналистика. Той е един от първите представители на младата журналистиката в България и е от малцината, които преди повече от няколко години насочиха прожекторите към живота на т.нар. „изгонените сираци”. Наричат го скандален, нецензурен, циничен, но думата, която го определя е една – истина. Стефанов винаги показва истината, дори, когато тя не се харесва на никого. Култовите му текстове в най-успешните български вестници са четени от млади поколения българи. Името на Стефанов отдавна вече е нарицателно, заради скандалните му електронни репортажи, необикновените статии за обикновени хора и обществените експерименти, които той провежда – и в медиите, и на хартия. Разкритията на Тодор Стефанов, относно случващото се в социалните домове с изоставените български деца, също са пример за постоянството в работата му. Данните за тези ужасяващи злоупотреби стигат и до Европейския Парламент, с което мащабът на журналистическата му работа се увеличава значително.

Още от рубриката

Избраха двамата претенденти за Сливенски митрополит

Знеполският епископ Арсений, викарий на Пловдивския митрополит Николай, стана...

ВУЗ-овете получават обещаните 39 млн. лв. утре

Това уверение е дал министърът на образованието

Енергийният министър отива в САЩ за проекта за нови мощности в АЕЦ „Козлодуй“

Служебният министър на енергетиката Владимир Малинов заминава на работно...

Животът на Роберт Фицо вече е извън опасност

Словашкият премиер обаче остава в тежко състояние

Слабо земетресение край София (СНИМКА)

Трусът е бил с магнитуд 2,7 по Рихтер

Реклама

spot_img

Продължете да четете

САЩ предупреждават Израел за „хаос и анархия“ в ивицата Газа

САЩ предупреждават Израел за "хаос и анархия" в ивицата...

МВР безсрочно, но усилено следи движението по пътищата

От МВР съобщават тази сутрин, че започват "специализирана полицейска...

Катастрофа в Перу отне живота на 13 души

Тринадесет души загинаха при катастрофа с автобус в Перу,...

Разследват схема за строителни измами в страната

Прокуратурата във Варна разследва строителни измами, ощетили жители на...

ПП-ДБ заподозряха служебен министър през ББР да купува гласове

В свое участие по БНТ министърът на иновациите и...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg