ДПС сезира европейските институции за полицейщината по време на изборите (ВИДЕО)

Views 38223
0 0

ДПС сезира ЕК и ЕП за безобразията по време на изборите и кампанията от юли и ноември. Това обяви лидерът на партията Мустафа Карадайъ на брифинг в НС.

Според него става въпрос за нарушаване правата на българските граждани, които да гарантирани от Хартата на човешките права- право на свобода и сигурност, право на собственост и др. В ДПС са постъпили редица сигнали от граждани, които са били тормозени от милиция, както се изрази той.

Ние подкрепяме законните действия на българската полиция, отсече Карадайъ, но се обяви срещу милиционерщината. Хора са проверявани без основание. Обиждани са, прилагано е насилие, заплашвани и други, според сигналите в партията. Евродепутатът Илхан Кючук обяви, че цялата обобщена информация отива в европейските институции. Хартата на ЕС защитава човешкото достойнство, подчерта той. Когато говорим за човешки права и свободи няма дребнавост, според българския представител в ЕП. Той настоява ЕК да съблюдава правата на човека и малцинствата. Време е да се покажем кой е демократ, както настоя Илхан Кючук. Един от репресираните по време на кампанията, който е бил кандидат за депутат. Три пъти бил привикан в полицията, защото раздавал агитационни материали. Стартирал е гражданска петиция срещу полицейските репресии. Партията подкрепа усилията на полицията срещу купения вот и престъпността.

ДПС е за машинно броене на хартиени бюлетини, стана ясно още в отговор на журналистически въпрос. За закриване на спецсъдилищата, според Карадайъ, трябвало да се подхожда внимателно. Той е притеснен, че кризите у нас се задълбочават и управляващите не ги решават. Вместо това ги прехвърляли към други сектори. Карадайъ смята, че властта се фокусирала с персонални фиксации в съдебната система.

Контакти и информация за автора:

Репортер по темата: Тодор Стефанов

Тодор Стефанов е най-разпознаваемото лице на „новата“ българска журналистика. Той е един от първите представители на младата журналистиката в България и е от малцината, които преди повече от няколко години насочиха прожекторите към живота на т.нар. „изгонените сираци”. Наричат го скандален, нецензурен, циничен, но думата, която го определя е една – истина. Стефанов винаги показва истината, дори, когато тя не се харесва на никого. Култовите му текстове в най-успешните български вестници са четени от млади поколения българи. Името на Стефанов отдавна вече е нарицателно, заради скандалните му електронни репортажи, необикновените статии за обикновени хора и обществените експерименти, които той провежда – и в медиите, и на хартия. Разкритията на Тодор Стефанов, относно случващото се в социалните домове с изоставените български деца, също са пример за постоянството в работата му. Данните за тези ужасяващи злоупотреби стигат и до Европейския Парламент, с което мащабът на журналистическата му работа се увеличава значително.
administrator
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0
Next Post

Асен Василев няма да дава пари за самолети на хартия (ВИДЕО)

Вицепремиерът и финансов министър Асен Василев няма да дава пари, за да се купят самолети на хартия. Така той отговори на сутрешния брифинг на ГЕРБ за това, че биха подкрепили форсмажорно харчене в бюджета за отбрана при няколко условия. Пред журналисти в кулоарите на парламента, Василев обясни, че ако има […]