https://www.gerb.bg/bg

Съпругата на майор Терзиев: Г-н президент, ще има ли честно разследване или Гешев е прокурорът на Борисов, а военна прокуратура е на Радев

Трябваха ми две седмици, за да разбера истината за „нещастния инцидент“ с Валентин Терзиев – без записи, без черни кутии, само с лични средства и много ограничено време, и се чудя на МО, БА и в частност ВВС на вас колко време ви трябва, за да я затриете и потулите.

Това написа съпругата на загиналия пилот на изтребителя МиГ-29 майор Валентин Терзиев.

„Министър Панайотов, това, че не е пилотска грешка го знаех още на 9 юни, след като се разбра, че няма отказ в техниката. Но Вие тогава твърдяхте друго, а и няма гаранция, че сега „палачинката е обърната“, заради медийния и обществен натиск, но до края на следствието може пак пилотът да е виновен. Имената на щурманите изобщо не са необходими, защото и те не са виновни или по-скоро също са с по-малка вина, но може би точно с тях ще си „измиете ръцете“ в хода на следствието. Като дадете орден на майор Терзиев на церемонията (звучи по-скоро като за изчистване на имиджа на МО и ВВС, отколкото за почести), може да поискате и рапорта за уволнение на ген. Русев – защо е дал съгласието си и е положил подписа си за провеждане на тези стрелби, при положение, че осигурява по 12 часа нальот на пилотите и не осигурява подготовка на подчинените си, а ги изпраща на гибел“, пише Димитрина Попова и подчертава: „Да поискате рапорта на зам.-началник щаба на ВВС Луканов – защо не е отменил стрелбата, а даже е „натискал“ мишената да бъде поразена, защото видите ли ще се изложим и пострадаме, ама кой по-точно и пред кого – пилотът или „пагоните на някой“ и не на последно място на ген. Мирчев и ген. Петров – зам.-командири на ВВС – ръководителите и организаторите на това учение, защо се провежда учение „на хартия“, а нямаме ресурс за него (аналогично е със „самолетите на Борисов“), защото тези хора явно нямат чест и са „петно“ за БА и ВВС„, пише Попова.

Съпругата на майор Терзиев казва още: „Забравете за последните 13 сек. и последните думи на пилота (всъщност почти сигурно е, че това не са последните думи, ако секундите са 13), а извадете предпоследните 13 сек., те са напълно достатъчни за истината и не са необходими черни кутии, кабели, Украйна и т.н. И накрая Г-н Президент, ще има ли честно разследване и дело (защото такова ще има), защото всички тези лица са с Ваша протекция и ще бъде ли военна прокуратура независима или Гешев е прокурорът на Борисов, а военна прокуратура е на Радев. И ние очакваме промяна. Не нанасям обвинения, а само задавам въпроси и търся отговори и понесени отговорности, все още. Ще ги получа ли и кога, дали ще стане към края на втория мандат на президента?„.

Публикацията си Попова завършва с думите: „P. S.: Кураж на всички действащи летци, и Терзо нямаше да се откаже, ако беше някой друг. Но това командване ли искате и така ли искате да продължава? Защото с политически гръб е така. Промяната зависи от вас, а не от тях – борете се и не мълчете! Да говориш, когато казваш обективната истина не е измяна. Измяна е всичко, което в момента се случва в БА, а и в цялото управление на България„.

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Още от рубриката

„Гардиън“: Предизвикателствата пред Иран

Катастрофата с хеликоптера на иранския президент Ебрахим Раиси се...

The Atlantic: Президентът на Иран е мъртъв

Иранският президент Ебрахим Раиси е мъртъв и сега властите...

„Хамас“ публикува изявление след „болезнения инцидент“

"Хамас" публикува изявление след катастрофата с хеликоптера на иранския...

С какъв хеликоптер може да е пътувал Раиси?

Иранският президент и външният министър все още са в...

Турция и Саудитска Арабия са готови да помагат на Иран

Властите издирват хеликоптера на президента Раиси

Би Би Си: Какво означава „твърдо кацане“ в авиацията?

Терминът се използва основно от руските медии

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Инженерите в СДВР се захващат с новата маркировка на Патриарха

Позицията на СДВР е, че проектът за новата маркировка...

Временно затвориха 7 магазина, заведения и центрове за яйца за Великден и Гергьовден

При проверки във връзка с празниците Великден и Гергьовден Българската...

Автомобил с мигранти катастрофира след гонка с полицията в Хърватия

Автомобил, превозващамигранти, изхвърча от пътя и се удари в...

Военен камион се заби в бус с туристи на АМ „Тракия“

Шофьорът на камиона обяснил, че спирачките му отказали

Фицо помнел нападението срещу него (СНИМКИ)

Словашкият премиер Роберт Фицо си спомня обстоятелствата около покушението...

Русия пусна управляеми бомби на своя територия

Повече от 250 жители на село Разумное временно напуснаха...

Прокуратура вдига мерките срещу Васил Божков срещу 500 000 лв. гаранция

Решението на Апелативния съд се очаква тази седмица

Задържаха Даниел Стефанов-Дъмпела (СНИМКИ/ВИДЕО)

Очаква се да му бъде повдигнато обвинение за хулиганство

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg