https://www.gerb.bg/bg

Недялко Недялков: Да попаднеш в „черния списък“ на семейство Радеви

Синът на Румен Радев е повикан с призовка днес в 4 РПУ, за да му бъде връчен акт за дребно хулиганство, нарушаване на карантина и присъствие на обществено място без документи. Информацията бе потвърдена от МВР. Въпреки това никоя друга медия освен ПИК и два-три информационни сайта не съобщават за инцидента. Наш екип се разходи до пицария „Кали“ и интервюира комшията, който е подал сигнала на 112 снощи. Мъжът разказа за безчинства, пиянски крясъци, хвърляне на предмети по минувачи. Това обаче няма да го видите в новините на БТВ, Нова, БНТ. Повтарям отново – синът на държавния глава хулиганства без документи насред извънредното положение. И това не е новина за българските медии!

Разбира се, големият проблем не е детето. Бащата изоставя него и майката заради секретарката си. Трудно е да растеш в такива условия, да бъдеш възпитаван правилно, само от майката. Момчетата в тази възраст се нуждаят от бащите си. Млад човек – трябва да бъдем толерантни, да му дадем шанс. Вероятно в същината си не е лошо момче. Проблемът е цензурата, по-скоро АВТОЦЕНЗУРАТА. Защото едва ли Радев е звънял в БТВ, Нова, БНТ и останалите „свободни и обективни“ издания, за да им забранява да отразяват. Не! Те сами са предпочели да стаят истината, въпреки че става дума за обективен факт. Защо са предпочели да я стаят ли? Защото искат да са в добри отношения с президента – за всеки случай.

Ако ГЕРБ изгуби изборите, ако не може да бъде съставен кабинет, ако управлява служебно правителство на президента. Хипотезата е, че в такъв случай Радев ще стане особено силен, ще спечели нов мандат, ще наложи едноличен авторитарен режим чрез ОФ-то около БСП или чрез своя собствена партия. А българските медии, които живеят от държавни подаяния и обществени поръчки, трябва да са добре с новата власт. Каквото можаха от Бойко за 10 години, изцедиха. Време е да се преориентират. Време е да цоцат от ново виме – простете купешкия образ. Време е да продънят ушите ни за „шкафчето“. Там е безопасно да се пипа – премиерът не е злоблив, бързо прощава и забравя.

Има и друго, още по-лошо. Страхът! Страхът от отмъстителното семейство Радеви, което вече съставя списъци с неудобни критици, журналисти, социолози, политолози, общественици, интелектуалци. Всички те ще „минат под ножа“, ако държавният глава докопа РЕАЛНО властта. „Под ножа“ в случая не е непременно метафора. Първа „под ножа“, разбира се, ще мине агенция ПИК. С всички легални и нелегални методи на инквизицията, финансовия, икономически, полицейски, данъчен и криминален тормоз. Нескромно казано, ПИК в някаква степен е повече враг на президента от ГЕРБ. Наясно сме с това, но няма да се откажем да вадим истината за един от най-лицемерните политици в българската история.Нямаме никаква лична изгода от това. Напротив – само неприятности, само омраза, само заплахи. Смисълът е заради децата. Даже заради Георги Радев – младши. 30 години по-късно нямаме право да им завещаваме похитена наново от комунистите държава.P.S. Впрочем не е зле г-н президента да помоли и дъщеря си да спре да размахва средни пръсти по пътищата…

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img
Тодор Стефанов
Тодор Стефановhttp://www.news24sofia.eu
Тодор Стефанов е най-разпознаваемото лице на „новата“ българска журналистика. Той е един от първите представители на младата журналистиката в България и е от малцината, които преди повече от няколко години насочиха прожекторите към живота на т.нар. „изгонените сираци”. Наричат го скандален, нецензурен, циничен, но думата, която го определя е една – истина. Стефанов винаги показва истината, дори, когато тя не се харесва на никого. Култовите му текстове в най-успешните български вестници са четени от млади поколения българи. Името на Стефанов отдавна вече е нарицателно, заради скандалните му електронни репортажи, необикновените статии за обикновени хора и обществените експерименти, които той провежда – и в медиите, и на хартия. Разкритията на Тодор Стефанов, относно случващото се в социалните домове с изоставените български деца, също са пример за постоянството в работата му. Данните за тези ужасяващи злоупотреби стигат и до Европейския Парламент, с което мащабът на журналистическата му работа се увеличава значително.

Още от рубриката

„Гардиън“: Предизвикателствата пред Иран

Катастрофата с хеликоптера на иранския президент Ебрахим Раиси се...

The Atlantic: Президентът на Иран е мъртъв

Иранският президент Ебрахим Раиси е мъртъв и сега властите...

„Хамас“ публикува изявление след „болезнения инцидент“

"Хамас" публикува изявление след катастрофата с хеликоптера на иранския...

С какъв хеликоптер може да е пътувал Раиси?

Иранският президент и външният министър все още са в...

Турция и Саудитска Арабия са готови да помагат на Иран

Властите издирват хеликоптера на президента Раиси

Би Би Си: Какво означава „твърдо кацане“ в авиацията?

Терминът се използва основно от руските медии

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Красимира Трифонова остава в ареста заради убийството на Пейо Пеев

Софийският градски съд реши да остави в ареста Красимира...

Строителният бранш в Германия излиза на стачка за по-високи заплати

Днес в строителния бранш в Германия започнаха общонационални стачки. Според...

С 27% намаляват жертвите на катастрофи

С 27% или 42 души по-малко са загиналите при...

Хеликоптер, превозващ иранския президент, претърпя инцидент (ОБНОВЕНА)

Хеликоптер, превозващ иранския президент Ебрахим Раиси, е претърпял "твърдо...

Президентът на Египет: Израел не полага усилия за спиране на огъня в Газа

Израел продължава да избягва усилията за постигане на прекратяване...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg