https://www.gerb.bg/bg

Иван Гешев с нова инициатива събира подписа за мир в Украйна

Иван Гешев, снимка: (архив) БГНЕС

Бившият главен прокурор и председател на сдружението „Справедливост за България“ Иван Гешев обяви нова инициатива „1 млн. гласа за мир“, а защо не и 2 милиона гласа. На пресконференция в БТА Иван Гешев заяви, че е нужна драстична промяна на българската позиция и позицията на ЕС спрямо войната в Украйна и тя трябва да е позиция на мир, българските политици трябва да настояват за прекратяване на войната и мир. За тази цел е създаден и специален сайт, на който да се събират подписи. Къде ще бъдат предадени тези подписи и кои точно сдружения участват под инициативата не стана ясно. До Иван Гешев на пресконференцията в БТА седнаха представители на Граждански блок към „Справедливост за България“ и един представител на „Бъдеще за ромската общност“

Незабавно започване на преговори за мир и против участието на България във война, отсече Иван Гешев в представянето на българския национален интерес – България да не бъде въвлечена във война. „Нашите деца да не умират в чужди войни в името на чужди национални интереси, както се е случвало в миналото„, заяви Иван Гешев макар и да не посочи исторически примери за думите си.

Увеличен е рискът да се превърнем във фронтова държава, „на крачка сме от това“, предупреди Иван Гешев, според когото именно военния министър Тодор Тагарев, както и бившият външен министър Надежда Нейнски съзнателно ни подготвят за война.

Днес Украйна може да сключи мир при много по-добри условия отколкото утре, защото тя не може да победи Русия дори и с американски оръжия. Затова и Гешев посочи пътя: Незабавна деескалация и преговори. Категорична победа вече е невъзможна. 

След геополитически тези, Иван Гашев разкритикува и родната политическа ситуация, в която ни липсват лидери, истински лидери като Орбан и Тръмп, които да поведат народа. В момента вървят преговори за разпределяне на позиции, видно в преговорите за правителство, а и целта на някои е да останат още известно време извън Магнитски, намеква бившият главен прокурор явно за бившия премиер и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов.

Иван Гешев не отговори на въпрос какво точно смятат да правят със събраните подписи, като е песимист, че родните политици ще откликнат, но възнамеряват по някакъв начин да стигнат до европейските институции, за да се чуе там гласът на българския народ, а и българските политици слушат Брюксел. 

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Избраха двамата претенденти за Сливенски митрополит

Знеполският епископ Арсений, викарий на Пловдивския митрополит Николай, стана...

ВУЗ-овете получават обещаните 39 млн. лв. утре

Това уверение е дал министърът на образованието

Енергийният министър отива в САЩ за проекта за нови мощности в АЕЦ „Козлодуй“

Служебният министър на енергетиката Владимир Малинов заминава на работно...

Животът на Роберт Фицо вече е извън опасност

Словашкият премиер обаче остава в тежко състояние

Слабо земетресение край София (СНИМКА)

Трусът е бил с магнитуд 2,7 по Рихтер

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Сърбия пак обеща подкрепа за Украйна, но не и мерки срещу Русия

Сръбският премиер Милош Вучевич изрази подкрепа за Украйна във...

Постоянни водни аварии вдигнаха поморийско село на протест

Жителите на поморийското село Горица започват подписка срещу постоянни...

Държавните университети затварят врати на 20 май в знак на протест

Протестните действия могат да прераснат в блокиране на пътища, предупреждава Съветът на ректорите

Бистрица остана без личен лекар

Софийското село Бистрица остана без личен лекар, съобщава bTV. Причината...

Намериха тленни останки край Ботевград, разследват версията за тежко убийство

Във вторник мъж от село Новачене бил обявен за издирване

Вулкан в Индонезия изригна зрелищно

Властите предприеха евакуация

Морето ни е чисто, но проблемът с липсата на кадри остава

Основният туристически поток по родното Черноморие си остават българите....

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg