Реклама

https://www.gerb.bg/bg

Иван Гешев с нова инициатива събира подписа за мир в Украйна

Иван Гешев, снимка: (архив) БГНЕС

Бившият главен прокурор и председател на сдружението „Справедливост за България“ Иван Гешев обяви нова инициатива „1 млн. гласа за мир“, а защо не и 2 милиона гласа. На пресконференция в БТА Иван Гешев заяви, че е нужна драстична промяна на българската позиция и позицията на ЕС спрямо войната в Украйна и тя трябва да е позиция на мир, българските политици трябва да настояват за прекратяване на войната и мир. За тази цел е създаден и специален сайт, на който да се събират подписи. Къде ще бъдат предадени тези подписи и кои точно сдружения участват под инициативата не стана ясно. До Иван Гешев на пресконференцията в БТА седнаха представители на Граждански блок към „Справедливост за България“ и един представител на „Бъдеще за ромската общност“

Незабавно започване на преговори за мир и против участието на България във война, отсече Иван Гешев в представянето на българския национален интерес – България да не бъде въвлечена във война. „Нашите деца да не умират в чужди войни в името на чужди национални интереси, както се е случвало в миналото„, заяви Иван Гешев макар и да не посочи исторически примери за думите си.

Увеличен е рискът да се превърнем във фронтова държава, „на крачка сме от това“, предупреди Иван Гешев, според когото именно военния министър Тодор Тагарев, както и бившият външен министър Надежда Нейнски съзнателно ни подготвят за война.

Днес Украйна може да сключи мир при много по-добри условия отколкото утре, защото тя не може да победи Русия дори и с американски оръжия. Затова и Гешев посочи пътя: Незабавна деескалация и преговори. Категорична победа вече е невъзможна. 

След геополитически тези, Иван Гашев разкритикува и родната политическа ситуация, в която ни липсват лидери, истински лидери като Орбан и Тръмп, които да поведат народа. В момента вървят преговори за разпределяне на позиции, видно в преговорите за правителство, а и целта на някои е да останат още известно време извън Магнитски, намеква бившият главен прокурор явно за бившия премиер и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов.

Иван Гешев не отговори на въпрос какво точно смятат да правят със събраните подписи, като е песимист, че родните политици ще откликнат, но възнамеряват по някакъв начин да стигнат до европейските институции, за да се чуе там гласът на българския народ, а и българските политици слушат Брюксел. 

spot_img
spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

AstraZeneca изтегля ваксините си срещу ковид от пазара

AstraZeneca изтегля от пазара ваксините си срещу COVID-19, съобщава...

Нова Конституция затвърди властта на президента на Того

Президентът на Того подписа нова Конституция, премахваща президентските избори,...

Хванаха тираджия с 4,25 промила алкохол край Приморско

Хванаха шофьор на тир с 4,25 промила алкохол край...

Никола Минчев: Казусите с „Да запазим Корал“ и митниците са предизборен фойерверк

Той обясни, че не е присъствал на отписването на Кирил Петков от сдружението

„Алфа Рисърч“: ПП-ДБ донори на националните избори

Големият губещ на европейските избори ще е БСП

Състоянието на блъснатото от кола 3-годишно дете в Бургаско остава тежко

Състоянието на блъснатото от кола 3-годишно дете в айтоското...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Увеличават се жертвите на наводненията в Южна Бразилия

Продължаващите проливни дъждове в южния бразилски щат Рио Гранде...

Румен Радев на Великден за дълга и отговорността към България

Кои български политици още честитиха празника ВИЖТЕ:

ООН: Възстановяването на домовете в Газа ще отнеме 80 години

Възстановяването на жилищата в ивицата Газа може да продължи...

Националната служба за охрана с мерки за сигурност в София на 4 и на 6 май

На 4 май, Велика събота, Националната служба за охрана...

Хамас атакува района на граничен пункт между Газа и Израел

Най-малко седем души бяха ранени, след като Хамас изстреля...

Русия съобщи за превземането на Очеретино

Руското министерство на отбраната съобщи за превземането на село...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg