https://www.gerb.bg/bg

Русия съобщи за превземането на Очеретино

Снимка: архив EPA

Руското министерство на отбраната съобщи за превземането на село Очеретино, северозападно от Авдеевка в Донецка област, от части на групата войски „Център“. Информацията разпространи Би Би Си.

Съобщава се, че формирования на 24-та и 115-та механизирани бригади на украинските въоръжени сили са били разбити в районите на селищата Архангелское и Новгородское на самопровъзгласилата се „Донецка народна република“ (ДНР).

Министерството на отбраната съобщи също за унищожаването от „оперативно-тактическа авиация, ракетни войски и артилерия“ на склад за ракетно оръжие западно производство в Одеса и радиолокационна станция в Харковска област.

Както отбелязва Павел Аксьонов, военен кореспондент на руската служба на Би Би Си, настъплението на руските сили в района на село Очеретино все още не е прераснало в много дълбоко настъпление, но демонстрира, от една страна , умората на украинската армия, а от друга, повишената способност на руската армия да реагира на кризи и да се възползва от тях.

Руснаците, след като превземат Очеретино, продължават да напредват на запад към град Покровск, но може също да се опитат да тръгнат на север към Часов Яр, за да обкръжат украинските войски в съседния район.

Припомняме, че още на 2 май в коментар за агенция Интерфакс-Украйна подполковник Назар Волошин, началник на оперативно-стратегическата група войски „Хортица“ заяви, че руските войски са успели да пробият и да се закрепят в Очеретино в Покровски район.

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Румен Радев и Вьоса Османи коментираха европейската перспектива на Балканите

Държавният глава Румен Радев разговаря днес резиденция в кв...

Сингапур подновява полетите с F-16

Сингапур възобновява полетите на своя флот от изтребители F-16,...

Спипаха в хотел в центъра на София мъж с 10-годишна присъда в Турция

В София е арестуван 40-годишен мъж, издирван от турските...

Кола уби възрастна жена на тротоар в Сливен

След опит да избегне удар с друг автомобил

Столична община чисти НДК от драсканици

Граждани пък искат да им ремонтират улиците

Язовир „Елешница“ може да прелее

При по-продължителни и обилни валежи

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Нападение с нож в Швейцария

В сряда следобед в град Зофинген в Северна Швейцария...

Лидер на турската мафия е задържан в Гърция

Рамазан Байгара, лидер на престъпна организация, издирван с червена...

Синът на Илия Павлов спечелил 600 милиона евро

Синът на Илия Павлов – Илия-Калоян Илиев Павлов, спечели...

Храната в детската градина не е причинила натравянето на 48 деца в Сливен

Храната в учебното заведение не е причинила натравянето на...

Откриха 62 нелегални мигранти в два камиона на ГКПП „Калафат“ в Румъния

От другата страна на Дунав мост Видин румънските полицаи...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg