https://www.gerb.bg/bg

БСП очаква прекрояване на бюджета, подкрепя увеличението на заплатите

Корнелия Нинова и представители на КНСБ, снимка: БГНЕС

Парламентарната група на „БСП за България“ отчете пълно единодушие и единомислие между исканията на социалистите и синдикалната организация КТ „Подкрепа“ в Бюджет 2023 г. Лидерът на червените Корнелия Нинова заяви пред журналисти в парламента трябва да бъдат увеличени доходите на работещите в държавните структури. БСП са предложили още увеличение на майчинството за втората година, безплатни лекарства за деца, увеличение за вдовишките надбавки.

Нинова подчерта, че за доходите и увеличението на заплатите „червените“ са в пълно единодушие със синдикалната организация. БСП са внесли част от предложенията на КТ „Подкрепа“ за бюджета, а други ще припознаят. Бюджетът между първо и второ четене трябва да претърпи корекция що се отнася до доходите на определени групи хора, каза тя.

БСП ще настоява за 4% дефицит в бюджета.

Нинова е притеснена от два приходоизточника – парите по Плана за възстановяване и устойчивост и дали вторият транш по Плана ще влязат в България и да си разрешат разправят с разправиите с парите от Българския енергиен холдинг (БЕХ)и търговските държавни дружества.

Господин Василев е предвидил 100% дивидент, но май не среща подкрепа на съуправляващите от ГЕРБ-СДС и няма да имат мнозинство затова решение, а там са около милиард и половина лева приход, срещу които стоят разходи„, коментира Нинова.

Тя очаква прекрояване на бюджета между първо и второ четене. Едно ще влезе, друго ще излезе, но дано да е по-добре за хората, с увеличени доходи, настоя Нинова.

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

„Гардиън“: Предизвикателствата пред Иран

Катастрофата с хеликоптера на иранския президент Ебрахим Раиси се...

The Atlantic: Президентът на Иран е мъртъв

Иранският президент Ебрахим Раиси е мъртъв и сега властите...

„Хамас“ публикува изявление след „болезнения инцидент“

"Хамас" публикува изявление след катастрофата с хеликоптера на иранския...

С какъв хеликоптер може да е пътувал Раиси?

Иранският президент и външният министър все още са в...

Турция и Саудитска Арабия са готови да помагат на Иран

Властите издирват хеликоптера на президента Раиси

Би Би Си: Какво означава „твърдо кацане“ в авиацията?

Терминът се използва основно от руските медии

Реклама

spot_img

Продължете да четете

В Париж вапочва процес срещу трима висши служители на режима на Башар Асад

Следващия вторник в Париж започва процес срещу трима висши служители...

Ракета на „Хизбула“ уби израелец, но и рани петима войници

При нападение с противотанкова ракета на "Хизбула" в Западна...

Хусите са атакували американски военен кораб в Червено море

Йеменските хуси съобщиха в сряда, че са атакували американски...

ЕС призовава Грузия да оттегли закона за „чуждестранните агенти“

Днес Европейският съюз призова Грузия да оттегли своя спорен...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg