https://www.gerb.bg/bg

Отнесени от вихъра и с аромат на еврореферендум заседават на „Позитано 20“ (СНИМКИ)

Ивайло Шопски, снимка: БГНЕС

С отнесен покрив на централата на партията и извънредна среща с инициативния комитет за референдум за еврото, както и пожелания за успех от служебната власт започна днешното заседание на Националния съвет за лидера на БСП Корнелия Нинова.

Христо Проданов бе лаконичен дали левицата трябва да прави опит за съставяне на правителство. Лидерът на БСП -София Иван Таков също е в очакване какво ръководството на партията ще предложи на членовете. Ако няма вариант мандатът да се изпълни, трябва да се върне, ако има, трябва да се направи опит, по думите му. Разумна е идеята на ръководството на столетницата за среща с всички лидери на парламентарните партии. Ако няма шанс, няма смисъл мандатът да се бави, е мнението на Таков.

Успех, това беше краткото пожелание на служебния министър на младежта и спорта Весела Лечева за опита на Нинова да състави кабинет. Ако има редовно правителство, служебното ще приключи работата си и по думите й няма да има виновни в партията.

Изненадващо в партийната централа на „Позитано“ 20 дойдоха от инициативния комитет за референдум за еврото с огромен букет цветя за лидера на столетницата. Групата бе предвождана от Ивайло Шопски. Искаме да обединим нацията, заяви той. Групата искаше да й връчи освен красив букет цветя и декларация, които тя прие.

Кирил Петков, снимка: БГНЕС

Кирил Добрев не спести острия си тон към лидера на БСП. След поредното добро отношение на президента към социалистите в България, тук ще бъдем свидетели на поредната доза лицемерие от страна на ръководството на партията, подчерта той. Всички разбираме, включително и малките деца, че този мандат не е за съставяне на правителство, този мандат е чисто за вътрешнопартийна употреба, с който госпожа Нинова трябва да стабилизира разклатените си позиции преди конгреса, допълни Добрев.

Нинова пак иска мандата, за да направи пак правителство, което пак няма да изнася оръжие за Украйна, каза той. Калоян Паргов смята, че трябва да се положат усилия за съставяне на кабинет. По-важното обаче за него е какво ще стане с държавата. Днес той очаква да чуе името на премиера и държи на експертно правителство. Шансовете не са големи, смята Паргов и прогнозира избори в края на март или началото на април.

Снимка: БГНЕС
spot_img

РЕКЛАМА

spot_img
Тодор Стефанов
Тодор Стефановhttp://www.news24sofia.eu
Тодор Стефанов е най-разпознаваемото лице на „новата“ българска журналистика. Той е един от първите представители на младата журналистиката в България и е от малцината, които преди повече от няколко години насочиха прожекторите към живота на т.нар. „изгонените сираци”. Наричат го скандален, нецензурен, циничен, но думата, която го определя е една – истина. Стефанов винаги показва истината, дори, когато тя не се харесва на никого. Култовите му текстове в най-успешните български вестници са четени от млади поколения българи. Името на Стефанов отдавна вече е нарицателно, заради скандалните му електронни репортажи, необикновените статии за обикновени хора и обществените експерименти, които той провежда – и в медиите, и на хартия. Разкритията на Тодор Стефанов, относно случващото се в социалните домове с изоставените български деца, също са пример за постоянството в работата му. Данните за тези ужасяващи злоупотреби стигат и до Европейския Парламент, с което мащабът на журналистическата му работа се увеличава значително.

Още от рубриката

„Гардиън“: Предизвикателствата пред Иран

Катастрофата с хеликоптера на иранския президент Ебрахим Раиси се...

The Atlantic: Президентът на Иран е мъртъв

Иранският президент Ебрахим Раиси е мъртъв и сега властите...

„Хамас“ публикува изявление след „болезнения инцидент“

"Хамас" публикува изявление след катастрофата с хеликоптера на иранския...

С какъв хеликоптер може да е пътувал Раиси?

Иранският президент и външният министър все още са в...

Турция и Саудитска Арабия са готови да помагат на Иран

Властите издирват хеликоптера на президента Раиси

Би Би Си: Какво означава „твърдо кацане“ в авиацията?

Терминът се използва основно от руските медии

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Областният управител на Монтана спря решението за зелена зона

Областният управител на Монтана Ивайло Антонов спря решение на...

Няма план за удостоверяване на машинното гласуване

Процесът за удостоверяване гарантира сигурността на машините - всяка...

Баба от Петрич се озова в болница след кавга с друга баба

Възрастна жена от Петрич се озова в болница след...

Кораб потъна в Черно море край Румъния

Корабът Mohammad-Z, плаващ под танзанийски флаг, е потънал в...

Столична община временно променя движението за измиване на пътни участъци

Столична община въвежда временна организация на движението за измиване...

Арестуваха съдебен инспектор, отправял неприлични предложения към камериерки във Враца

Арестуваха инспектор от Инспектората към Висшия съдебен съвет (ИВСС)....

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg