https://www.gerb.bg/bg

Румен Петков: Полицаите се чувстват като бърсалки (ВИДЕО)

https://www.facebook.com/ABV.alternativa/videos/796575121084834

Премиерът Борисов се опита по най-грозния начин да употреби полицията – той ги накара да изчистят кръстовищата и на другия ден той им каза да не питат протестиращите.

Това заяви лидерът на АБВ Румен Петков в отговор на въпрос нормално ли да е няма полиция на част от блокираните кръстовища в столицата.

Полицаите са направили труден избор да служат на обществото и на държавата и те виждат, че премиерът ги ползва като бърсалки. Аз съм силно обезпокоен, че част от тях ще се разделят от системата по тази причина. За това настоявам и апелирам към тях:

Момчета, запазете достойнството си на полицаи и останете вътре, където ви е мястото, призова Петков.

Той апелира министъра на вътрешните работи Христо Терзийски и столичния директор на вътрешните работи Георги Хаджиев да престанат да слушат разпорежданията на министър-председателя или да искат неговите разпореждания писмено.

Вашият инструмент е законът и слугуването на Борисов ерозира държавата. Неизпращането на полицаи за гарантиране на обществения ред ерозира държавата и е подстрекателство към сблъсъци. Това е еманация на провокацията и Борисов я прави съзнателно, категоричен бе бившият вътрешен министър.

За две неща полицаите трябва да си дадат сметка – в целия период от 1989 г. досега никой не си е позолявал да ги използва като щит за бранене на властта си срещу хората, с изключение на Борисов, отбеляза Петков.

Полицията е изправена в много деликатно положение. Полицейското насилие е акт, който няма как да не възбуди срещу себе си гняв от гражданите, коментира Петков.

Това, което той направи, после полицаите лоши, а той добрият чичко – „не, не, няма да питате хората“, е много грозна спекула и отвратителен популизъм. Аз съм всеки ден на протестите и говоря с много от полицаите – това ги деморализира , предупреди той.

Румен Петков отговори и на друг въпрос – oпитват ли се лидерите на политически партии на протеста да го яхнат. Яхването на протестите е много грозно и част от демотивацията на хората.

Да се опитваш на моста, другия на паветата – не се прави така. Друг е въпросът, че протестът има два дефицита – забрави откъде е тръгнал и да забравя шкафчето с един милион евра, каза още той.

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img
Тодор Стефанов
Тодор Стефановhttp://www.news24sofia.eu
Тодор Стефанов е най-разпознаваемото лице на „новата“ българска журналистика. Той е един от първите представители на младата журналистиката в България и е от малцината, които преди повече от няколко години насочиха прожекторите към живота на т.нар. „изгонените сираци”. Наричат го скандален, нецензурен, циничен, но думата, която го определя е една – истина. Стефанов винаги показва истината, дори, когато тя не се харесва на никого. Култовите му текстове в най-успешните български вестници са четени от млади поколения българи. Името на Стефанов отдавна вече е нарицателно, заради скандалните му електронни репортажи, необикновените статии за обикновени хора и обществените експерименти, които той провежда – и в медиите, и на хартия. Разкритията на Тодор Стефанов, относно случващото се в социалните домове с изоставените български деца, също са пример за постоянството в работата му. Данните за тези ужасяващи злоупотреби стигат и до Европейския Парламент, с което мащабът на журналистическата му работа се увеличава значително.

Още от рубриката

Избраха двамата претенденти за Сливенски митрополит

Знеполският епископ Арсений, викарий на Пловдивския митрополит Николай, стана...

ВУЗ-овете получават обещаните 39 млн. лв. утре

Това уверение е дал министърът на образованието

Енергийният министър отива в САЩ за проекта за нови мощности в АЕЦ „Козлодуй“

Служебният министър на енергетиката Владимир Малинов заминава на работно...

Животът на Роберт Фицо вече е извън опасност

Словашкият премиер обаче остава в тежко състояние

Слабо земетресение край София (СНИМКА)

Трусът е бил с магнитуд 2,7 по Рихтер

Реклама

spot_img

Продължете да четете

ЕЦБ: Употребата на AI във финансите може да се нуждае от нови правила

Използването на изкуствен интелект (AI/ИИ) във финансите е все...

Катастрофа в Старозагорско взе жерва

Мъж е загинал при катастрофа в Старозагорско, съобщи "Нова...

Радев притеснен, че страстите на войната между Русия и Украйна се разпалват и в Европа

Неприемливо е продължаването на войната и невъзможната победа над Русия да се представят като единствен възможен изход, подчерта Радев

Институтът за пътна безопасност: Колата на НСО, возеща Кирил Петков, е карала неразумно бързо

Институтът за пътна безопасност изследва пътната обстановка на мястото...

Прокуратура вдига мерките срещу Васил Божков срещу 500 000 лв. гаранция

Решението на Апелативния съд се очаква тази седмица

Задържаха над 800 души за престъпления, свързани с наркотици през април

Прокуратурата съобщи за 875 задържани лица през април за...

Животът на Роберт Фицо вече е извън опасност

Словашкият премиер обаче остава в тежко състояние

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg