Реклама

https://www.gerb.bg/bg

УНСС откри година с Гълъб Донев и „уеб студент“

С приветствие на служебния премиер Гълъб Донев откри новата учебна академична година 2002/2023 г. в УНСС. Ректорът проф. Димитър Димитров приветства новия випуск и официалните гости и даде думата на министър-председателя. В словото си пред събралите се в зала „Максима“ Донев открои, че 95% от студентите на УНСС се реализират успешно и изнесе реч, с която пожела младите хора да са „успешни лидери“.

Същите думи той написа и в златната книга на университета,

От своя страна ректорът на УНСС Димитров изтъкна, че Гълъб Донев е 10-ият премиер, излъчен от университета.

Той се похвали с изграждането на дигитален университет, открит стартъп хъб и изграждането на фигура на „уеб студент“. Ректорът добави, че е изградена онлайн инфраструктура към целия студентски живот. Тази година УНСС се хвали и с ръст на новоприетите студенти, дори и при платените специалности. Университетът за национално и световно стопанство е изградил и 14 съвместни магистърски програми с други университети, от Китай, американския щат Илинойс, 6 дигитални класни стаи, 2 дигитални лаборатории. Димитър Димитров посочи и добрата връзка на УНСС с банките и бизнеса, както и стажантските програми с тях.

След откриването премиерът Гълъб Донев участва в поднасянето на венци и цветя пред паметника на проф. Стефан Бобчев, основател и първи ректор на висшето учебно заведение.

На церемонията присъстваха още министърът на е-управлението Георги Тодоров и на икономиката Никола Стоянов. Протече и дигитален поздрав от лондонски университет, с който УНСС си сътрудничи.

По-късно от Министерството на икономиката и индустрията разпространиха съобщение за участието на Никола Стоянов в церемонията. По думите на икономическия министър за учебната 2022/2023 г. 90 работодатели са изразили готовност да наемат студенти в 13 професионални направления и да разкрият работни места за 730 студенти. Министерството е предоставило възможност на национално представителните работодателски организации да изпратят предложения за специалности за учебната 2022/2023 г., в които работодателите изпитват недостиг на квалифицирани кадри и същевременно проявяват интерес към това да инвестират необходимото време и средства за обучение чрез практика на своите кадри. Сред най-търсените специалности в професионално направление „Икономика“ са: Стопанско управление, Търговия, Логистика и Индустриален мениджмънт.

От икономическото министерство отбелязват, че УНСС обучава кадрите за някои от най-добре платените специалности. Например, най-високата средна месечна заплата в сектор „Създаване и разпространение на информация и творчески продукти“ стига до 4208 лв. В сектор „Финансови и застрахователни дейности“ средното възнаграждение на месец е 2 749 лв.

spot_img

Реклама

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Съд в Париж осъди сепаратист от ЕТА

Егоиц Урутикоетксеа получи 2 години условно

Дипломатическата война между Русия и Латвия продължава

Кремъл реши да изгони двама латвийски дипломати

Русия удари село в Донецка област – има жертви

В резултат на ракетна атака срещу село Удачное в Донецка...

Великобритания праща бомби с лазерно насочване в Украйна

Новият пакет военна помощ на Обединеното кралство за Украйна ще...

Путин разкри: Първата ми визита в чужбина ще е в Китай

Руският президент Владимир Путин обяви в четвъртък намерението си да...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Ваня Григорова слага край на мандата на псевдоелита, а старите лица да отсъпят

Общинският съветник Ваня Григорова регистрира участието си за НС...

Венецуела връща в страната Агенцията за правата на човека на ООН

Президентът на Венецуела Николас Мадуро заяви във вторник, че е...

Емил Димитров: Петя Банкова направи доста бели в митниците

Емил Димитров е роден през 1962 г. в Перник....

Ердоган в Ирак търси възстановяване на връзките и сътрудничество срещу ПКК

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган направи рядко посещение в Ирак в...

Шефът на израелското разузнаване подаде оставка заради атаката на 7 октомври

Ръководителят на израелската дирекция за военно разузнаване Ахарон Халива подаде оставка заради провалите...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img