УНСС откри година с Гълъб Донев и „уеб студент“

Екип на News24sofia.eu

Донев е 10-ият премиер, излъчен от университета

Views 599
0 0

С приветствие на служебния премиер Гълъб Донев откри новата учебна академична година 2002/2023 г. в УНСС. Ректорът проф. Димитър Димитров приветства новия випуск и официалните гости и даде думата на министър-председателя. В словото си пред събралите се в зала „Максима“ Донев открои, че 95% от студентите на УНСС се реализират успешно и изнесе реч, с която пожела младите хора да са „успешни лидери“.

Същите думи той написа и в златната книга на университета,

От своя страна ректорът на УНСС Димитров изтъкна, че Гълъб Донев е 10-ият премиер, излъчен от университета.

Той се похвали с изграждането на дигитален университет, открит стартъп хъб и изграждането на фигура на „уеб студент“. Ректорът добави, че е изградена онлайн инфраструктура към целия студентски живот. Тази година УНСС се хвали и с ръст на новоприетите студенти, дори и при платените специалности. Университетът за национално и световно стопанство е изградил и 14 съвместни магистърски програми с други университети, от Китай, американския щат Илинойс, 6 дигитални класни стаи, 2 дигитални лаборатории. Димитър Димитров посочи и добрата връзка на УНСС с банките и бизнеса, както и стажантските програми с тях.

След откриването премиерът Гълъб Донев участва в поднасянето на венци и цветя пред паметника на проф. Стефан Бобчев, основател и първи ректор на висшето учебно заведение.

На церемонията присъстваха още министърът на е-управлението Георги Тодоров и на икономиката Никола Стоянов. Протече и дигитален поздрав от лондонски университет, с който УНСС си сътрудничи.

По-късно от Министерството на икономиката и индустрията разпространиха съобщение за участието на Никола Стоянов в церемонията. По думите на икономическия министър за учебната 2022/2023 г. 90 работодатели са изразили готовност да наемат студенти в 13 професионални направления и да разкрият работни места за 730 студенти. Министерството е предоставило възможност на национално представителните работодателски организации да изпратят предложения за специалности за учебната 2022/2023 г., в които работодателите изпитват недостиг на квалифицирани кадри и същевременно проявяват интерес към това да инвестират необходимото време и средства за обучение чрез практика на своите кадри. Сред най-търсените специалности в професионално направление „Икономика“ са: Стопанско управление, Търговия, Логистика и Индустриален мениджмънт.

От икономическото министерство отбелязват, че УНСС обучава кадрите за някои от най-добре платените специалности. Например, най-високата средна месечна заплата в сектор „Създаване и разпространение на информация и творчески продукти“ стига до 4208 лв. В сектор „Финансови и застрахователни дейности“ средното възнаграждение на месец е 2 749 лв.

Контакти и информация за автора:

Екип на News24sofia.eu

News24sofia.eu е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания „Нюз 24“ ЕООД. Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал News24sofia.eu е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, News24sofia.eu винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. News24sofia.eu показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.
administrator
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0
Next Post

Прокуратурата разследва смъртта на двама мъже във Врачанско

Под ръководството на Окръжна прокуратура – Враца е започнало разследване за смъртта на двама мъже в село Долни Вадин, съобщават от пресцентъра на прокуратурата. Около 15,45 ч. на 18.09.2022 г. е постъпило обаждане на телефон за спешни случаи 112 за прострелян мъж в с. Долни Вадин, община Оряхово. На място са […]