ТЕМАТА НА NEWS24sofia.eu! Роми срещу роми: Другите цигански квартали не подкрепиха протеста на 16-годишния Людмил (СНИМКИ/ВИДЕО/ОБЗОР)

Не продавай гласа си на изборите! Съдбата ти не струва 50 лева.

Прочитания 132275
0 0
Снимка: БГНЕС

Семейството на загиналото от токов удар 16-годишно момче и техни близки се събраха на протест пред Министерския съвет и Народното събрание, с искане институциите да открият всички виновници, и те да понесат своите наказания.

Това съобщи по-рано днес през деня Информационна агенция News24sofia.eu.

Аз съм бащата на Людмил. Искам да помоля всички сънародници, веки има деца, не трябва да оставят нещата, след като гледат моя случай, не го пожелавам на никой. Това няма да се забрави. Ако не обръщат внимание и не се намерят по най-скоро да дават виновниците и да влизат в затвора, доживотен затвор. Аз няма да спра, ако трябва ще спя пред парламента с моето семейство, с другите хора на палатки, каза опечаленият родител пред камерата на News24sofia.eu TV.

Майката на починалото момче поиска справедливост от държавата, за да се предотврати нов трагичен случай:

Има заплахи за хората, за да не идват. Всеки има деца! Това е пешеходна пътека. Невинна смърт! Хора, в каква държава живеем – незаконна! Подкупена държава имаме. Ами, утре – вдругиден ще стане с друго дете или с друг човек. В нашата държава нямаме ред, всичко е подкупено… Да намерят убиеца! Искам справедливост за Людмил.

Пред мдията ни протестиращи споделиха, че са получили предупреждения от полицаи да не блокират улици по време на протеста.

Хората, които днес бяха на протеста изригнаха, че другите цигански квартали в София не са подкрепили тяхния протест.

Соня Асенова пише в социалната група „Само за роми“:

Трябва да се покаже, че в тази държава ромите имат глас. Днес направихме първата си крачка с протеста пред Народното събрание.

Друг интересен коментар на лицето Боги – Венци:

Не ми се говори. Днес имаше толкова малко хора на протеста. Жалко, жалко, и пак жалко. Дори такава тагедия не може да ни обедени и да излезем и да подкрепим семейстовото на починалото дете. Не става нищо от нас.

Кирил Демиров е споделил снимка в групата на която пише:

Не продавай гласа си на изборите! Съдбата ти не струва 50 лева.

Васка Божкова пише:

Срам за всички роми. Не можаха да подкрепят етноса. Защо само пишете в социалните мрежи. Това е лицемерие. За пръв път ме е срам.

News24sofia.eu припомня, че 16-годишното момче почина след токов удар от необезопасена шахта с кабели на оживен столичен булевард, захранващи преместваеми търговски обекти.

След случая главният архитект на район „Триадица“ Иван Шишков подаде оставка.

Може да бъде изображение с 3 души
Happy
Happy
0
Sad
Sad
3
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

548 са новите случаи на коронавирус, излекуваните са 160

За последните 24 часа са поставени 4 088 дози ваксина