https://www.gerb.bg/bg

Палестина: Помощта на САЩ за Израел би била „опасна ескалация“

Снимка: (архив) EPA

Палестинското президентство упрекна Камарата на представителите на САЩ за приемането на законопроекта, който предоставя допълнителна военна помощ на Израел.

Това съобщи АФП.

Набил Абу Рудейна, говорител на президента на Палестинската автономия Махмуд Абас, нарече този ход „агресия срещу палестинския народ“ и предупреди, че след като бъде подписан, финансирането, предвидено в законопроекта, „ще се превърне в хиляди палестински жертви в Ивицата Газа“.

По-рано през деня Камарата на представителите на САЩ гласува в подкрепа на предоставянето на Израел на пакет от помощи в размер на 26 млрд. долара, включващ финансиране на системи за противоракетна отбрана, хуманитарна помощ и закупуване на съвременни оръжейни системи.

Сега законопроектът ще се премести в Сената, който също трябва да го одобри и да го изпрати на президента на САЩ Джо Байдън, за да го подпише като закон.

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

„Гардиън“: Предизвикателствата пред Иран

Катастрофата с хеликоптера на иранския президент Ебрахим Раиси се...

The Atlantic: Президентът на Иран е мъртъв

Иранският президент Ебрахим Раиси е мъртъв и сега властите...

„Хамас“ публикува изявление след „болезнения инцидент“

"Хамас" публикува изявление след катастрофата с хеликоптера на иранския...

С какъв хеликоптер може да е пътувал Раиси?

Иранският президент и външният министър все още са в...

Турция и Саудитска Арабия са готови да помагат на Иран

Властите издирват хеликоптера на президента Раиси

Би Би Си: Какво означава „твърдо кацане“ в авиацията?

Терминът се използва основно от руските медии

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Язовир „Елешница“ може да прелее

При по-продължителни и обилни валежи

Кола блъсна и уби пешеходец във Варна

Автомобилът и жертвата са паднали в строителен изкоп

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg