Радев: Правителството предлага разоряващ бюджет

Views 6473
0 0
Снимка/източник: Информационна агенция News24sofia.eu /Тодор Стефанов/

Правителството предлага разоряващ бюджет и огромни харчове без цели, без план, без ясни процедури, без обосновка за резултатите от тези харчове. Това заяви президентът Румен Радев на полевия учебен полигон „Корен“, където днес присъства на демонстриране на способности на тактическо учение „Балканска стена 20“.

Според него целта на „скалъпения скандал“ с прекъсването на посещението му в Естония за инициативата „Три морета“ е да се отклонява вниманието. Той отново подчерта, че бюджетът е разоряващ и изтъкна, че правителството си купува спокойствие и власт с парите на гражданите.

Радев предупреди за опасната тенденция средствата на данъкоплатците да бъдат разходвани непрозрачно, а чрез бюджетното планиране изкуствено да се създава бюджетен излишък, който се използва безконтролно По негови думи изчисленията са направени така, че да се раздават безконтролно пари без обществени поръчки, като визира средствата за строежи на магистрали и язовири.

Отдавна настоявам „Автомагистрали“ да публикуват на кого плащат, защо, по какви технически задания, по какви критерии, каква гаранция има. До момента упорито се отказва тази информация, отбеляза държавният глава.

Относно здравословното си състояние държавният глава увери, че се чувства отлично и спазва стриктно предписанията на РЗИ относно тестване и карантиниране.

Той посочи, че по закон има ясно определен орган, който е оторизиран и компетентен да налага и да отменя карантина, а именно РЗИ.

Следвам стриктно правилата – така е разпоредило РЗИ, така изпълнявам абсолютно всичко, подчерта президентът.

Запитан за посещението си в Естония президентът коментира, че то е приключило успешно и напомни, че целта по приемане на домакинството на Инициативата „Три морета“ е постигната. По негови думи България ще има възможност да бъде домакин на инициативата в наситен с динамика и предизвикателства период от време в нашия регион и да влияе активно на процесите в него.

На учебния полигон „Корен“ президентът посочи, че армията е призвана да гарантира сигурността на страната във всяко време и при всякакви условия, като за да успее да го прави, тя трябва да има високи бойни способности. Те по негови думи не се изграждат за един ден. Това е постоянен процес по тяхното изграждане и поддържане и това учение е елемент от този сложен процес, изтъкна Радев.

Контакти и информация за автора:

Репортер по темата: Антония Иванова

Антония Иванова се присъединява към екипа на Информационна агенция News24 през април 2020 година.
editor
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0
Next Post

Фандъкова готова на диалог със заведенията, но непреклонна за мерките

Столичният кмет Йорданка Фандъкова заяви, че е готова на диалог със заведенията, но мерките трябва да се спазват стриктно, съобщава БНТ. Припомняме, от Сдружението на заведенията поискаха оставката й заради затварянето на нощните заведения за две седмици. Според градоначалника определеният двуседмичен срок ще даде възможност да се предприемат и да […]