Реклама

https://www.gerb.bg/bg

Румен Радев: Главчев не разбира с какво се е заел, камо ли да оглави МВнР (ВИДЕО)

Аз не съм защитавал Стефан Димитров, а не съм съгласен зам.-председател на партия да отговаря за изборите в чужбина. Вчера в края на деня получих предложение от господин Главчев да оглави МВнР„. Това заяви президентът Румен Радев пред журналисти по актуалните политически въпроси.

Той обясни, че от момента, в който Главчев подаде имената за нужните хора като служебни министри, държавният глава ще подпише указа. Имаме прекрасни дипломати, които могат да свършат прекрасна работа като служебни външни министри, сигурен е Румен Радев.

Вие представяте ли си, ако зам.-председател на партия участва на изборите, при положение, че и партията отива на избори, запита отново Радев. По думите му много е важно това служебно правителство да успее, много важно е Главчев да успее. Важно е това правителство да осигури нормална среда за изборния процес и да осъзнае с какво се заема. Много е важно какъв екип от заместници ще се формира във Външно министерство, посочи Радев.

Той посъветва Димитър Главчев да проучи повече нещата, защото не е разбрал с какво точно се е заел като премиер, да не говорим за МВнР.

Господин Главчев да се консултира с близки хора, с експерти какво означава това да поеме МВнР. В понеделник сутринта ще направим още една среща и ако той държи ще приема всички негови предложения и не се меся в неговата работа„, каза Румен Радев.

Той определи като несериозно и че президентската институция олеква като всеки ден издава укази за смяна на министри, при положение, че им е гласувано доверие и са мотивирани от същия този министър-председател. Смяната на друг служебен министър – този на земеделието Кирил Вътев с Георги Тахов не е коментирано с президента.

Радев има доверие към всеки един от служебните министрите, колкото да разпише указа по предложение на Димитър Главчев.

Запитан как ще коментира, че е в коалиция с ГЕРБ и ДПС, Румен Радев заяви, че като слуша фантазиите на някои политици разбира защо техните напъни да реформите Конституцията родили едно недоносче, което сервира целия този хаос в момента. Нелепо е тези хора (от ПП-ДБ – б.р.), които бяха коалиционни партньори да им се привижда, че аз се коалирам с ГЕРБ и ДПС. Тази ревност е абсолютно смехотворна, определи Радев.

Тези хора дължат ясен отговор – дали ще възродят порочната сглобка и дали ще формират това мнозинство, което ни докара до промените в Конституцията„, категоричен бе Румен Радев.

Румен Радев коментира и решението на парламента служебния енергиен министър Владимир Малинов да предоговори договора за „Боташ“. Радев обясни, че договорът за „Боташ“ е част от диверсификацията на България, когато бившият премиер и настоящ съпредседател на ПП-ДБ Кирил Петков ни оставил без газ – без танкери и слотове Тогава Пеков се молил на президента на Турция Реджеб Таийп Ердоган за един единствен слот, но без успех. Когато един такъв договор се оценява към този договор трябва да се гледа всеобхватно и с много по-широк кръг от въпроси. Време е вие да задавате интересни въпроси, призова държавният глава. Договорът за Боташ е за достъп до терминалите за втечнен газ и пренос през мрежата на Боташ, уточни още Румен Радев.

Той призова да се гледа и занапред, а не да се гледа само моментната картина за „Боташ“ и каква ще бъде газовата тенденция в региона и газовата индустрия в енергетиката.

Коментарът си президентът Румен Радев направи, след като откри международния турнир Sofia Karate Open 2024 – Купа на президента. Той се провежда за 11-и път и тази година ще събере над 1500 участници от 20 държави. Проявата е част от събитията на инициативата на държавния глава „Спортувай с президента“. Турнирът насърчава и подкрепя физическата активност сред българските деца и младежи чрез извънучилищни спортни занимания.

spot_img

Реклама

spot_img
Тодор Стефанов
Тодор Стефановhttp://www.news24sofia.eu
Тодор Стефанов е най-разпознаваемото лице на „новата“ българска журналистика. Той е един от първите представители на младата журналистиката в България и е от малцината, които преди повече от няколко години насочиха прожекторите към живота на т.нар. „изгонените сираци”. Наричат го скандален, нецензурен, циничен, но думата, която го определя е една – истина. Стефанов винаги показва истината, дори, когато тя не се харесва на никого. Култовите му текстове в най-успешните български вестници са четени от млади поколения българи. Името на Стефанов отдавна вече е нарицателно, заради скандалните му електронни репортажи, необикновените статии за обикновени хора и обществените експерименти, които той провежда – и в медиите, и на хартия. Разкритията на Тодор Стефанов, относно случващото се в социалните домове с изоставените български деца, също са пример за постоянството в работата му. Данните за тези ужасяващи злоупотреби стигат и до Европейския Парламент, с което мащабът на журналистическата му работа се увеличава значително.

Още от рубриката

Войната няма да свърши, дори и Украйна да спечели на фронта

Ситуацията на фронта е най-тежката за Украйна от началото...

Стефан Сежурне: Руският военен провал в Украйна е налице

Според изчисленията на Франция, около 150 000 руски военни...

„Сиела Норма“ спечели обществената поръчка за машинния вот на 9 юни

Фирмата "Сиела Норма" е определена от ЦИК за изпълнител...

Борисов, Караянчева и Делян Добрев повеждат по две листи за 50-о НС

Водачите на листите на ГЕРБ-СДС за всички избирателни райони:

Корнелия Нинова: Димитър Главчев е пълно олицетворение на модела ГЕРБ

"Димитър Главчев е пълно олицетворение на модела ГЕРБ. И...

Пропалестински протести започнаха и пред университетитe в Австралия

Стотици излязоха на протест срещу войната в Газа пред...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Русия превзе село Семьоновка в Донецка област

Руското министерство на отбраната съобщи, че руските военни са...

Великобритания затяга плащанията за инвалидност

Великобритания обмисля да направи промени в плащанията за обезщетения...

Смъртните случаи в Кения се увеличават на близо 100 заради наводненията

Най-малко 20 души са загинали при наводнения в района...

Великобритания разработва хиперзвукова крилата ракета

Страната се опитва да догони Китай, САЩ и Русия

Димитър Главчев дава разрешението за „Мама и аз“ на ДАНС и прокуратурата

Очаква се служебният министър-председателят Димитър Главчев да подаде сигнал...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img