Петя Аврамова: Някой се упражнява в театрални постановки

Views 5414
0 0
Снимка: БГНЕС

Регионалният министър Петя Аврамова също дойде в парламента да отговори на министъра на околната среда и водите. Тя приема неговото изказване като хвърлени в публичното пространство хаотични твърдения.

Водоизточници не са посочени като язовири, които трябва да се включат към ВиК системата на Бургас. За да се откъснат пари, трябва да има доклад, поясни тя.

МОСВ управлява водите, както подчерта Аврамова.

МОСВ трябва да изготви доклада за тези язовири, за да се присъединят към водоснабдяването на Бургас. Този доклад трябва да ни даде основата и сигурността, подчерта строителният министър.

Въпреки че все още се чака доклада на МОСВ, МРРБ работи по въпроса да не остане Бургас без вода.

Обмисля се възможността ВиК холдингът да отпусне 60 милиона лева, но без доклада на МОСВ не може да се дадат тези средства. Никой не е бил против да се спаси Перник от водния режим, а сега, както тя констатира, министър Димитров критикува изграждането му.

Петя Аврамова недоумява защо Ревизоро не е обвил бедствено положение в Бургас, ако е критично положението там, вместо да плаши хората.

Някой се упражнява в театрални постановки, обвини тя.

Припомняме, по време на днешния парламентарен контрол екоминистърът предупреди, че догодина в страната ще има водна криза. По негови думи вода няма да има нито за гражданите, нито за земеделците. Ревизоро покани по двама представители от всички партии да отидат в МОСВ, за да им покаже каква е ситуацията.

След изказването му лидерът на БСП Корнелия Нинова заяви, че е очаквала след изнесения доклад министърът на екологията да подаде оставка.

Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ също излезе на трибуната и поиска оставката на правителството. Според него след думите на екоминистъра в зала трябвало да дойде лично премиерът и да подаде оставка пред депутатите.

Контакти и информация за автора:

Репортер по темата: Тодор Стефанов

Тодор Стефанов е най-разпознаваемото лице на „новата“ българска журналистика. Той е един от първите представители на младата журналистиката в България и е от малцината, които преди повече от няколко години насочиха прожекторите към живота на т.нар. „изгонените сираци”. Наричат го скандален, нецензурен, циничен, но думата, която го определя е една – истина. Стефанов винаги показва истината, дори, когато тя не се харесва на никого. Култовите му текстове в най-успешните български вестници са четени от млади поколения българи. Името на Стефанов отдавна вече е нарицателно, заради скандалните му електронни репортажи, необикновените статии за обикновени хора и обществените експерименти, които той провежда – и в медиите, и на хартия. Разкритията на Тодор Стефанов, относно случващото се в социалните домове с изоставените български деца, също са пример за постоянството в работата му. Данните за тези ужасяващи злоупотреби стигат и до Европейския Парламент, с което мащабът на журналистическата му работа се увеличава значително.
administrator
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0
Next Post

3327 нови случая на коронавирус, 151 жертви, 436 души в интензивните отделения

Направени са 9179 теста...