Парламентарните репортери пак пишат до Цвета Караянчева

Прочитания 582
0 0
Снимка: БГНЕС

Парламентарните репортери внесоха поредно искане до председателя на НС Цвета Караянчева за адекватен достъп в сградата. „Въпреки предприетите мерки от Ваша страна, а именно отваряне на пространство на втория етаж, журналистите отново нямат реален достъп до народните представители, тъй като те не преминават оттам. Отново сме принудени да ги причакваме пред входа, но на всички ни е известно, че те са повече от един“, се посочва в писмото с внесено от Владимир Христовски, инициатор на петицията „Върнете достъпа на журналистите до депутатите в Народното събрание„.

Тя беше подкрепена от над 280 души и внесена в парламента на 25.09.2020 г.

Независимо от Вашата воля и желание да ни съдействате се получава така, че нищо реално не се промени от онзи момент, който ме провокира да събера подкрепата на хората и да внеса документа в Народното събрание. В тази връзка Ви моля да преосмислите организацията в сградата на бившия „Партиен дом“ и журналистите и депутатите да се намират на един етаж, се посочва в писмото до председателя на парламента.

Журналистите отправят покана към Цвета Караянчева, за да обсъдят заедно как биха могли да се подобрят условията за съвместната работа.

Припомняме, на 25 септември над 200 журналисти се подписаха под петиция с искане да им бъде възстановен достъпът до депутатите и да могат да задават въпроси. Петицията беше входирана до председателя на Народното събрание Цвета Караянчева.

Медиите вече внесоха подписка срещу новите условия, при които са принудени да работят.

Контакти и информация за автора:

Репортер по темата: Тодор Стефанов

Тодор Стефанов е най-разпознаваемото лице на „новата“ българска журналистика. Той е един от първите представители на младата журналистиката в България и е от малцината, които преди повече от няколко години насочиха прожекторите към живота на т.нар. „изгонените сираци”. Наричат го скандален, нецензурен, циничен, но думата, която го определя е една – истина. Стефанов винаги показва истината, дори, когато тя не се харесва на никого. Култовите му текстове в най-успешните български вестници са четени от млади поколения българи. Името на Стефанов отдавна вече е нарицателно, заради скандалните му електронни репортажи, необикновените статии за обикновени хора и обществените експерименти, които той провежда – и в медиите, и на хартия. Разкритията на Тодор Стефанов, относно случващото се в социалните домове с изоставените български деца, също са пример за постоянството в работата му. Данните за тези ужасяващи злоупотреби стигат и до Европейския Парламент, с което мащабът на журналистическата му работа се увеличава значително.
editor
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Полицаите излизат на протест: Не се разбраха с ръководството на МВР

Полицаите излизат на протест в неделя. Това каза председателят на Синдикалната федерация на служителите в МВР Валентин Попов. Той поясни, че униформените не са се е разбрали днес с ръководството на вътрешното ведомство за исканото увеличение на заплатите – по-високо от предвидените 10% от догодина, съобщи bTV. Полицаите са недоволни,

Read More »