Реклама

https://www.gerb.bg/bg

Съдът в Хасково задържа български гражданин, обявен за международно издирване от Кипър

Снимка: Кисс13

Съдът в Хасково взе мярка за неотклонение „задържан под стража“ срещу български гражданин, обявен за международно издирване от кипърските власти, въз основа на Европейска заповед за арест (ЕЗА), предадоха от Окръжния съд.

Заповедта е издадена от Районен съд-Фамагуста, Паралимни, Кипър, за извършени престъпления – кражба, незаконно притежание на имущество, проституция и сводничество.

Хасковският съд налага мярката „задържан под стража“ понеже съществува реална опасност обвиняемият отново да се укрие, като основания за това се съдържат в характера и в тежестта на инкриминираното престъпление, и размера на предвиденото наказание. 

До международното издирване на 48-годишния Р.А. се стига след недобросъвестно процесуално поведение. След арестуването на Р.А., Районен съд-Фамагуста го освобождава срещу подписка. Но българският гражданин е нарушил условията за освобождаването му и се е укрил от кипърските съдебни власти. Издирването му е продължило от септември месец 2019 г. до задържането му на ГКПП „Капитан Андреево“ на 18 април т.г.

Според съдържанието на ЕЗА, възможният максимален срок на наказание „лишаване от свобода“ за най-тежкото от извършените престъпления е 14 години.

Наложената мярка за неотклонение подлежи на обжалване и протест пред Апелативен съд – Пловдив в 3 – дневен срок, считано от датата на постановяването и обявяването му в съдебно заседание.

spot_img

Реклама

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Една година от масовата стрелба в белградско училище

На днешния ден преди една година тринадесетгодишният К. К. откри...

Масов бой и пострадали в центъра на Габрово заради етническа основа?

Масов бой в центъра на Габрово и пострадали хора....

Лошото време попречи на един самолет българи да посрещнат Великден на Санторини

Силният вятър на гръцкия остров Санторини промени плановете на...

Външно министерство предупреждава българите да внимават в Тбилиси

Във връзка със продължаващите протести в грузинската столица Тбилиси, Министерството...

Дания облекчава закона за абортите

Дания облекчава закона за абортите за първи път от...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Северна Корея поставя мини в демилитаризираната зона

Северна Корея постави противопехотни мини на междукорейски път в...

Португалският президент предлага репарации за колониалните престъпления

Президентът Марсело Ребелу де Соуса каза в събота, че...

Турция спира търговията с Израел

Турция преустановява всякаква търговия с Израел. Това беше обявено от...

Масов бой и пострадали в центъра на Габрово заради етническа основа?

Масов бой в центъра на Габрово и пострадали хора....

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img