Над половин милиард евро е стокообменът ни с Швейцария за 2021 г.

Views 1492
0 0

Стокообменът ни с Швейцария за 2021 г. надхвърля половин милиард евро, като отбелязва увеличение от над 22%. Това стана ясно по време на среща между служебния министър на икономиката и индустрията Никола Стоянов и посланика на Конфедерация Швейцария Н.Пр. Раймунд Фурер.

Информация за разговора бе разпространена от ресорното министерство.

Уверен съм, че организирането на срещи за представяне условията за бизнес в България ще доведе до засилване на сътрудничеството между нашите страни в различни области„, заяви Стоянов. По думите му министерството има готовност да организира среща във формат „закуска с инвеститори“ за активизиране на икономическите отношения между България и Швейцария. Такива срещи вече са проведени с Австрия, Германия, Испания, Франция, Япония и САЩ.

Стоянов и Фурер коментираха и съвместни действия на двете държави за насърчаване на потенциала в секторите машиностроене, електротехника, електроника и ИКТ. Никола Стоянов открои и опита на Швейцария в областта на дуалното обучение, чийто модел България успешно прилага в последните няколко години.

Контакти и информация за автора:

Екип на News24sofia.eu

News24sofia.eu е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания „Нюз 24“ ЕООД. Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал News24sofia.eu е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, News24sofia.eu винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. News24sofia.eu показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.
administrator
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0
Next Post

ГЕРБ няма да подкрепят кабинет на Демократична България с представители на ПП

Третият мандат е кризисен. Надявам се на политическа смелост и отговорност. Това заяви председателят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова в Русе, съобщи БГНЕС. За ГЕРБ беше ясно още от самото начало, че няма да има правителство с втория мандат, каза още тя. „От ПП не са положили никакви усилия […]