Марияна Николова доволна от спазването на мерките в зимните ни курорти

По думите ѝ се очаква и ръст на резервациите

Прочитания 737
0 0

Зимните курорти са предпочитана дестинация за българите през почивните дни. Много семейства и деца избират да пътуват към планините и да практикуват ски спортове. И аз днес лично се уверих както в интереса на туристите, така и в спазването на противоепидемичните мерки на съоръженията.

Това заяви вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова в Боровец, след проверка в курорта и региона.

Тя коментира още, че е доказан положителният ефект и безопасността на зимните спортове и благодарение на усилията на правителството и подкрепата на премиера Бойко Борисов и дисциплината на местните власти всички зимни курорти посрещат гости.

Вицепремиерът посочи още, че редовните инспекции доказват, че обектите работят спрямо въведените и утвърдени правила от Министерството на туризма още през октомври.

И припомни, че подготовката за зимните месеци започна още през лятото, като бяха проведени редица срещи с представителите на бизнеса.

През идващата седмица се очаква повишен интерес и ръст на резервациите, което се потвърждава от данните на всички зимни курорти – Боровец, Банско, Пампорово и Витоша, информира министър Николова.

По думите й причината е междусрочната ваканция на децата, която родителите често използват като възможност да слеят няколко дни заедно с почивните, за да изкарат повече време сред природата на чист въздух. В допълнение ръководства на курортите посочват, че положителен ефект оказва и падналото количество сняг в последните дни, което подобрява и разширява възможностите за практикуване на различни видове зимни спортове, уточни още вицепремиерът.

Във връзка с повишения интерес към планините, Министерството на туризма призовава туристите да карат само в маркираните трасета, за да се избегнат нежелани инциденти.

По време на обиколката си в региона вицепремиерът Марияна Николова провери и места за настаняване и СПА центрове за спазване на противоепидемичните мерки.

В село Белчин министърът установи, че в района има много гости и заетостта на спа комплексите е добра. Тя лично се убеди и в стриктното спазване на правилата за работа, гарантиращи сигурност и безопасност на посетителите.

Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

Оскверниха паметна плоча в Пловдив със свастика

Със свастика осъмна паметната плоча на лобното място на Леон Давид Бехар, в центъра на Пловдив,съобщават от център Европейско – българско сътрудничество „Алеф“. От центръра заявяват в своя позиция, че не могат да се примиряват с подобни вандалски актове. Не приемаме агресивното манифестиране на езика на омразата да остава безнаказано. Възприемаме този […]