Реклама

https://www.gerb.bg/bg

Бойко Рашков и депутатите от ДПС в спор кой общува с бандити (СНИМКИ/ВИДЕО/ОБНОВЕНА)

Високо напрежение между Бойко Рашков и депутатите от ДПС кой общува с бандити. Това стана в комисията за аферата в „Митниците“.

Всичко започна кротко до един момент. Многократно Стефан Димитров е посещавал МВР. Това стана ясно от изслушването на бившия главен секретар на МВР Петър Тодоров. Той влизал от транспортния вход и бил посрещан от шофьора на Бойко Рашков. Нямало практика да се влиза от този вход. Но и други лица го ползвали. Така пропускал възможността да бъде записан сред посетителите в МВР.

Не познавам това лице, каза Тодоров, който не знае дали Димитрови са подавали сигнали до вътрешния министър Бойко Рашков. Често посещавали ГДНП и ходили при началника тогава. Посещавали и КАТ, и началника Тенчо Тенев. Стефан Димитров е бил и на банкет на КАТ в хасковската местност Кенана, където присъствал и Тенчо Тенев.

През пролетта на 2022 г. Димитров изразил притеснения, че го следят и е извършена проверка. Петър Тодоров познава Недан Хаджиев, за когото се смята, че Асен Василев е лобирал през Калин Стоянов. Имало сигнали срещу Хаджиев за съпричастност към контрабандните канали. Назначен е за шеф на полицията в Хасково по разпореждане на Бойко Рашков. През пролетта на 2022 година разбрал, че семейство Димитрови са обект на разработка на ДАНС.

Бойко Рашков се включи и сподели, че е питал Окръжна прокуратура-Хасково за Димитрови и там нямали данни за тяхна противозаконна дейност. Бившият вътрешен министър хвана комисията в нарушение на закона за СРС, тъй като Тошко Йорданов в началото на заседанието обясни, че чрез СРС е прихванат разговор с участието на Асен Василев. Изобщо няма да мълча, когато се извършват закононарушения, заяви Рашков.

На снимката от ляво надясно: Румен Гечев, Кристиан Вигенин, Бойко Рашков, Венеция Нецова-Ангова, снимка: Ралица Белчева БГНЕС

Йордан Цонев от ДПС се ядоса на назидателния тон на Бойко Рашков, а и се оказа обиден. На какво ще ни учи, попита Цонев. На нетърговия по време на изброи, отговори му депутатът от ПП-ДБ. Вие сте в основата, обърна се той към Цонев. Хамид Хамид пък го обвини, че не разбира от право и го обвини в некомпетентност. Цяла България го водя да купонясва с всички бандити, заяви той и настоя да е по-скромен.

Адвокат неграмотен, отговори му Бойко Рашков. Според него комисията е цирк. Депутатът от ПП-ДБ показа повода, по който за пръв път Стефан Димитров е отишъл при Бойко Рашков, а именно за смачкано от прокуратурата разследване за подкуп от страна на Мирослав Найденов- бивш министър на земеделието в кабинет на ГЕРБ, а Бойко Борисов е натискал свидетел по делото, докато се откаже от показанията си. Рашков е възложил проверка на сигнала.

Въпросното дело, по думите му, е било смачкано и лично било при Иван Гешев. Горещият картоф такива като Петър Тодоров, не могат да поемат, обвини той бившият главен секретар на МВР. Само в Хасково 28 000 избиратели били подготвени за търговия заедно с парите, такива данни му носели Димитрови. Върша вашата работа, подчерта той и настоя да не се губи парламентарно време с празника за рождения му ден. Вие приключихте комисията, обявявайки предварително резултатите от нейната работа, каза Бойко Рашков и напусна заседанието.

Напрежение между Бойко Рашков и журналиста Николай Караколев възникна преди изслушването по повод писанията на репортера за аферата с „Митниците“. И социалиста Румен Гечев се ядоса, че Караколев му пречи да разговаря с бившия вътрешен министър.

Бойко Рашков, снимка: Ралица Белчева, БГНЕС
Бойко Рашков, снимка: Ралица Белчева, БГНЕС
На снимката: бившия главен секретар на вътрешните работи Петър Тодоров, снимка: Ралица Белева БГНЕС
Станислав Балабанов и Тошко Йорданов, снимка: ралица Белчева БГНЕС
Станислав Балабанов и Тошко Йорданов, снимка: Ралица Белчева БГНЕС
Снимка: Ралица Белчева, БГНЕС
Снимка: Ралица Белчева, БГНЕС
spot_img

Реклама

spot_img
Тодор Стефанов
Тодор Стефановhttp://www.news24sofia.eu
Тодор Стефанов е най-разпознаваемото лице на „новата“ българска журналистика. Той е един от първите представители на младата журналистиката в България и е от малцината, които преди повече от няколко години насочиха прожекторите към живота на т.нар. „изгонените сираци”. Наричат го скандален, нецензурен, циничен, но думата, която го определя е една – истина. Стефанов винаги показва истината, дори, когато тя не се харесва на никого. Култовите му текстове в най-успешните български вестници са четени от млади поколения българи. Името на Стефанов отдавна вече е нарицателно, заради скандалните му електронни репортажи, необикновените статии за обикновени хора и обществените експерименти, които той провежда – и в медиите, и на хартия. Разкритията на Тодор Стефанов, относно случващото се в социалните домове с изоставените български деца, също са пример за постоянството в работата му. Данните за тези ужасяващи злоупотреби стигат и до Европейския Парламент, с което мащабът на журналистическата му работа се увеличава значително.

Още от рубриката

Велика събота е

Днес православната църква отбелязва Велика събота. Това е последният...

НАТО праща консултантски мисии в Близкия изток и Африка

НАТО обмисля да изпрати консултантски мисии в областта на сигурността...

В Австрия задържаха българин за трафик на нелегални мигранти

Полицията във Фьозендорф, провинция Долна Австрия, спря специално преустроен...

Доброволците от руската армия са пушечното месо в Украйна

Кремъл продължава да използва и затворници

Националната служба за охрана с мерки за сигурност в София на 4 и на 6 май

На 4 май, Велика събота, Националната служба за охрана...

Една година от масовата стрелба в белградско училище

На днешния ден преди една година тринадесетгодишният К. К. откри...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Поставиха журналиста от Forbes Сергей Мингазов под домашен арест

Руски съд нареди журналиста от руското издание на Forbes...

Окончателно: Отмениха разрешението за изгаряне на отпадъци в ТЕЦ-София

Върховният административен съд (ВАС) окончателно потвърди отмяната на решението...

Четири часа спасяваха турист със счупен крак в Пирин

Пострадалият е в болница в добро състояние

Цветница е

Днес православните християни отбелязват Цветница - деня, в който Спасителят...

Стачка в железниците за Евро-2024 в Германия

Тревожни данни за работещите в сектора разкри Bild

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img