Реклама

https://www.gerb.bg/bg

ГЕРБ: Хората трябва да узнаят, че служебно правителство вдига данъците

Снимка: БГНЕС

Служебното правителство е изключително активно, откъм интервюта, пресконференции, селфита с празни язовири и от бани. Пълно мълчание обаче е обхванало темата за данъците и по специално за повишаването на корпоративния данък. На брифинг в централата на ГЕРБ остро разкритикуваха служебното правителство Томислав Дончев, Деница Сачева и Александър Иванов.

От ГЕРБ се позоваха на 17-та точка от заседанието на МС от 30 юни и решението на правителството да одобри позицията на страната ни за преговорите в Приобщаващата рамка по въпросите на BEPS (Base Erosion and Profit Shifting – свиване на данъчната основа и прехвърляне на печалби) към Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР) за намиране на общо решение за предизвикателствата при данъчното облагане на дигиталната икономика.

Изображение 537676
Снимка: БГНЕС

Това според тълкуванието на ГЕРБ е повишаване на корпоративния данък. „България се съгласява да повиши корпоративния данък с минимум 50 на сто при положение, че страната ни е една от най-привлекателните за инвестиции„, заяви на брифинга Александър Иванов.

Това се случва тихомълком, без да има дори и брифинг на финансовия министър, въпреки че би трябвало. Освен това не е имало нито обществено обсъждане, нито оценка за въздействието върху икономиката, отделните сектори и браншове.

Хората имат право да знаят, настоя Томислав Дончев.

От ГЕРБ настояват да чуят позициите на партньорите в Съвета за тристранно сътрудничество, на останалите партии, особено на водещите политически играчи, а и президента Румен Радев като принципал на това правителство.

Един такъв въпрос обичайно отнема месеци консултации и дискусии, как ще се отрази на отделните граждани, на заплатите на работниците. Настоявам всички партии да се обозначат и какво е мнението им за увеличаване на корпоративния данък. Редно би било една седмица преди изборите всички основни политически сили да имат ясна позиция„, коментира Томислав Дончев.

Деница Сачева уточни, че решението освен непочтено е и непрофесионално. „Това е резултатът от неформалната коалиция, която се опитва да прерасне в официална, ИТН – ДБ и ИСМВ. На практика над 250 милиона лева ще бъдат взети от бизнеса, което ще рефлектира върху социалната политика и безработицата у нас. Стойността на социалните послания и обещания на всички партии варира между 5 и 15 млрд. лева, а това е невъзможно без повишаване на данъците, което е преминало на тъмно през служебното правителство„, заяви Сачева.

Сбъдването на тези социални утопии е може би този скрит сценарий, към който се върви в момента, но на тъмно, посочи Деница Сачева.

Изображение 537677
Снимка: БГНЕС
spot_img

Реклама

spot_img
Тодор Стефанов
Тодор Стефановhttp://www.news24sofia.eu
Тодор Стефанов е най-разпознаваемото лице на „новата“ българска журналистика. Той е един от първите представители на младата журналистиката в България и е от малцината, които преди повече от няколко години насочиха прожекторите към живота на т.нар. „изгонените сираци”. Наричат го скандален, нецензурен, циничен, но думата, която го определя е една – истина. Стефанов винаги показва истината, дори, когато тя не се харесва на никого. Култовите му текстове в най-успешните български вестници са четени от млади поколения българи. Името на Стефанов отдавна вече е нарицателно, заради скандалните му електронни репортажи, необикновените статии за обикновени хора и обществените експерименти, които той провежда – и в медиите, и на хартия. Разкритията на Тодор Стефанов, относно случващото се в социалните домове с изоставените български деца, също са пример за постоянството в работата му. Данните за тези ужасяващи злоупотреби стигат и до Европейския Парламент, с което мащабът на журналистическата му работа се увеличава значително.

Още от рубриката

Съд в Париж осъди сепаратист от ЕТА

Егоиц Урутикоетксеа получи 2 години условно

Дипломатическата война между Русия и Латвия продължава

Кремъл реши да изгони двама латвийски дипломати

Русия удари село в Донецка област – има жертви

В резултат на ракетна атака срещу село Удачное в Донецка...

Великобритания праща бомби с лазерно насочване в Украйна

Новият пакет военна помощ на Обединеното кралство за Украйна ще...

Путин разкри: Първата ми визита в чужбина ще е в Китай

Руският президент Владимир Путин обяви в четвъртък намерението си да...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Елена Йончева приема номинацията от ДПС за евродепутат

В профила си във фейсбук Елена Йончева благодари на...

Британският парламент прие закона за мигрантите

Лондон ще депортира търсещи убежище лица в Руанда

Politico: Въпреки ниската инфлация, България няма да е в еврозоната 2025 г.

Българите изразяват ниска подкрепа за присъединяването

Доклад на ОССЕ: Хиляди украинци са незаконно задържани от Русия

Незаконното задържане на цивилни украинци в окупираните от Русия...

Иран се подигра на оръжията на Израел – били детски играчки

Външният министър на Иран отказа да признае, че Израел стои...

Калин Стоянов: Тенев е бил редовен гост на Рашков, там са получавали задачи за дискредитирането ми

Ако го бях направил мой съветник или зам.-министър в МВР, сега щеше ли да внушава неистини по мой адрес, посочи министърът

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img