Реклама

https://www.gerb.bg/bg

Ексклузивно в News24sofia.eu TV! Няма камери, снимали работници в шахтата убила 16-годишния Людмил! Бащата пред медията ни: Опитват да прикрият случая (СНИМКИ/ВИДЕО)

https://www.youtube.com/watch?v=xKX02RDfpc0

Няма камери, насочени към шахтата на бул. “Ив. Гешов”, които да са заснели работници с гащеризони и кирки. Не е възможно да е записан и трагичният инцидент, при който загина преди месеци 16-годишният Людмил, ударен от ток от капака на шахтата. Това заяви категорично експерт по охранителни системи и видеонаблюдение, който бе помолен от екип на Информационна агенция News24sofia.eu да направи оглед на камерите в района.

Общинско видеонабюдение наоколо няма. Две снимащи устройства има около входа на близката белодробна болница, но шахтата не попада в обхвата им. Единствената камера, която е най-близо – на 30-40 метра, е от охранителната система на болница “Св. Иван Рилски”. Камерата е от реномираната марка “Хик Вижън”, но е насочена да снима алеята, водеща до рампата пред входа на болницата, по която минават носилки и инвалидни колички.

Записът от нея е иззет и вече месеци на ред се анализира от разследващите, научи News24sofia.eu.

Дори да допуснем, че в периферията на кадъра на тази камера попадне човек на въпросното разстояние, говорим за някаква сянка или петно. Изключено е такъв запис да даде точна информация какво се случва на тротоара около шахтата”, заяви експертът пред медията ни.

Според него честа практика е в подобни случаи да се търсят записи от камери на съседни сгради, които попадат в евентуални маршрути за пристигане или тръгване на някакви хора или автомобили. “Но тогава, поне приблизително, е нужно да знаеш какво търсиш – да имаш някакви описания от свидетелски показания, номера и модели на коли т. н.”, поясни той.

И добави нашега: “Ако наистина имаха читави записи, досега щяха да ги извадят, както например стана още на първия, втория ден след катастрофата с Милен Цветков. Ако ги пуснат, за един ден могат да открият всички хора на тях”.

Както вече ИА News24sofia.eu писа че работници, които са бъркали в шахтата, наистина е имало през последните седмици, но това се разбира от свидетелствата на очевидци. Единият от двата кабела е бил оголен и тази “външна намеса” е причина да тече ток по металния капак на шахтата.

https://www.youtube.com/watch?v=yIrWCxFdImw&feature=youtu.be

Иначе най-малко от 2019 г. същите кабели са захранвали два павилиона, без да изтича ток.

А с каква цел е повреден – дали за кражба на ток, или при немарлива работа, това засега според разследващите било още рано да се каже.

Достоверен източник на News24sofia.eu от разследващите по случая каза, че, шахтата многократно е била отваряна през последните дни преди да загине 16-годишня младеж и в нея има манипулации.

И добави, че се надява камерата на болницата да е заснела въпросните хора.

От шахтата се захранва светофарната уредба и се използва от столичната дирекция “Управление и анализ на трафика”. Използва се и от едно от телекомуникационните дружества. За да я отварят работници, трябва да има някакъв проект и не е трудно да се установи какъв.

На Централните софийски гробища

Опечалени и роднини, съседи и приятели изпратиха преди месеци 16-годишния Людмил Митков, който загина от токов удар на столичния булевард “Иван Евст. Гешов”.

Днес бащата Снежан Митков помоли разследващия ни журналист Тодор Стефанов да публикува смъртния акт на момчето, за да се види, че е загинало от токов удар и да спрат лъжите и гаврите в социалните мрежи и интернет сайтове, че е починало от COVID или от мокри обувки.

16-годишния Людмил Митков

Припомняме още, че дружеството ЧЕЗ е захранило напълно незаконно павилиона в двора на болница “Св. Иван Рилски”, откъдето се предполага, че е изтекъл тока. Свързването е станало през 2011 г. с една “хвърчаща бележка”, подписана със запетая от главния архитект на район “Триадица” и без обектът да има документ за въвеждане в експлоатация. Този документ е част от условията за сключване на договор с ЧЕЗ, въпреки това дружеството подава напрежение. Това сочи резултатът от проверката, наредена от кмета на София Йорданка Фандъкова, обявена преди няколко месеца официално пред медиите.

Тогава тя заяви: “Изказвам искрените си съболезнования на семейството и близките на Людмил. Пред тях и пред паметта на Людмил дължим ясни отговори за случилото се. Това е тежко престъпление, казвам го като родител и като баба. Трябва да бъдат разкрити всички обстоятелства и да се понесе конкретна отговорност за действията или бездействията на хора, които са довели до смъртта на едно невинно дете”, заяви Фандъкова.

Снежан Методиев Митков – бащата на 16-годишния Людмил

Имам пет деца. Четири ми останаха. Всичките са здрави. Майката плаче вече месеци, при нея седят само лекари. Моля ви се, покажете в медията Ви смъртния акт на сина ми. Нека види цяла България, че нито e умрял от COVID, нито от мокрите му обувки”.

С тези думи и сълзи на очи днес Снежан Методиев Митков – бащата на 16-годишния Людмил, посрещна екипа на News24sofia.eu в столичния квартал „Филиповци“. Той и негови роднини и приятели се бяха събрали в началото на малката улица. Всички бяха разгневени на фейсбук и сайтовете за фалшиви новини, които от няколко дни бълват и лъжи, и шеги за смъртта на тяхното момче.

В смъртния акт на Людмил, издаден от Военно-медицинска академия, ясно е записано, че причината за смъртта е “остра сърдечно-съдова и дихателна недостатъчност”.

В графата “Болест или състояние, непосредствено довели до смърт” на ръка лекарят е записал само думата “ЕЛЕКТРОКУЦИО”. Това е медицинският термин за смърт, причинена от електрически шок. От документа става ясно също, че Людмил е навършил 16 години само преди по-малко от 2 месеца – на 28 декември 2020 г.

Бях с него, той вървеше пред мен и падна. Аз го хванах и мен ме удари ток. Дойдоха да помагат един полицай и една жена – и тях ги удари. Спряло му беше сърцето. Какво повече искат, защо не ни оставят и продължават да лъжат. Какъв COVID, какви мокри обувки? И на мен ми бяха мокри обувките, и на другите хора, защото имаше сняг. Ние преди това чистихме пред един магазин за 10 лева. Това е…”, повтаряше бащата.

Опитват да прикрият случая„, заяви Снежан Митков пред News24sofia.eu. На въпрос КОЙ и защо иска да го направи отговори: „Нямам идея, но аз знам, че някои от голяма Столична община и ЧЕЗ искат да прикрият всичко„.

Той добави, че няма да спре да търси правата си в съда и във всички институции. „Ще съдя всички до дупка. Искаме справедливост. Утре ще се случи на друго семейство пак ли няма да има наказани и виновни?“ пита бащата на 16-годишния Людмил.

spot_img

Реклама

spot_img
Тодор Стефанов
Тодор Стефановhttp://www.news24sofia.eu
Тодор Стефанов е най-разпознаваемото лице на „новата“ българска журналистика. Той е един от първите представители на младата журналистиката в България и е от малцината, които преди повече от няколко години насочиха прожекторите към живота на т.нар. „изгонените сираци”. Наричат го скандален, нецензурен, циничен, но думата, която го определя е една – истина. Стефанов винаги показва истината, дори, когато тя не се харесва на никого. Култовите му текстове в най-успешните български вестници са четени от млади поколения българи. Името на Стефанов отдавна вече е нарицателно, заради скандалните му електронни репортажи, необикновените статии за обикновени хора и обществените експерименти, които той провежда – и в медиите, и на хартия. Разкритията на Тодор Стефанов, относно случващото се в социалните домове с изоставените български деца, също са пример за постоянството в работата му. Данните за тези ужасяващи злоупотреби стигат и до Европейския Парламент, с което мащабът на журналистическата му работа се увеличава значително.

Още от рубриката

Съд в Париж осъди сепаратист от ЕТА

Егоиц Урутикоетксеа получи 2 години условно

Дипломатическата война между Русия и Латвия продължава

Кремъл реши да изгони двама латвийски дипломати

Русия удари село в Донецка област – има жертви

В резултат на ракетна атака срещу село Удачное в Донецка...

Великобритания праща бомби с лазерно насочване в Украйна

Новият пакет военна помощ на Обединеното кралство за Украйна ще...

Путин разкри: Първата ми визита в чужбина ще е в Китай

Руският президент Владимир Путин обяви в четвъртък намерението си да...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Венецуела връща в страната Агенцията за правата на човека на ООН

Президентът на Венецуела Николас Мадуро заяви във вторник, че е...

Трима младежи са ограбили непълнолетни в столичния парк „Борисова градина“

Софийската районна прокуратура протестира наложената мярка за неотклонение "Надзор...

20-годишна е заплашила с убийство майка си в София

Дъщерята е стиснала майка си за врата

Гръцки военен кораб прeхвана два дрона на хусите в Червено море

Гръцки военен кораб служещ във военноморската мисия на Европейския...

Русия видя страх от конкуренция зад енергийните санкции на САЩ

Съединените щати престанаха да крият истинското намерение за въвеждане...

Пет ракети изстреляни от Ирак към американската военна база в Сирия

Най-малко пет ракети са били изстреляни в неделя от...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img