ЧЕЗ: Обектът, довел до смъртта на момче, е бил свързан законно през 2011 г. (ВИДЕО)

От дружеството обаче не се явиха на изслушване в комисията по архитектура в Столичния общински съвет по повод инцидента, при който от токов удар загина 16-годишно момче

Прочитания 14450
0 1
Снимка/източник: Информационна агенция News24sofia.eu / Васил Димитров/

Към 2011 година павилионът на територията на болница „Св. Иван Рилски“ е бил свързан законно. Това обявиха пред БГНЕС от електроразпределителната компания ЧЕЗ.

От дружеството обаче не се явиха на изслушване в комисията по архитектура в Столичния общински съвет по повод инцидента, при който от токов удар загина 16-годишно момче.

От енергодружеството оправдаха отсъствието си с това, че са предоставили подробно становище по казуса още на 17 февруари.

Преместваемите временни обекти каквито са павилиони, шатри на събития, будки и др. имат временен характер, при тях няма граница на поземлен имот. За разлика от строежите по реда на Закона за устройство на територията, такива обекти в повечето случаи имат незабавна и временна необходимост от електрозахранване. Те се присъединяват към разпределителната мрежа и захранват посредством най-близките съществуващи съоръжения, където се монтират и електромерите, посочват от ЧЕЗ.

От дружеството са категорични, че павилионът е бил захранен на база договор за присъединяване с клиента, декларация от клиента, че всички съоръжения след електромера са изградени при спазване на техническите норми и безопасност и документ от общината. Обектът е присъединен през 2011 г. и оттогава в дружеството не е постъпвала никаква информация във връзка с промяна на статута или захранването му.

Happy
Happy
0
Sad
Sad
2
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
1
Surprise
Surprise
1

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

Двадесетгодишни присъди за убийците на Валентина от Харманли

Двамата се гавриха три часа и убиха изключително жестоко жената през март 2019-а