Реклама

https://www.gerb.bg/bg

Анастас Герджиков поправи Стефан Янев, че ни трябва не служебен, а редовен кабинет

Винаги е важно да се гласува, сами трябва да изковем съдбата си. Аз лично гласувах за това да променим политическия стил и поведение, за това да се откажем от омразата и противопоставянето и да опитаме да се обединим около визията за бъдещето на България, да имаме истински държавници, които се интересуват не само за България, а са загрижени и за всички български гражданин. Това коментира Анастас Герджиков, издигнат за кандидат-президент от ИК , след като гласува в 31 СУЧЕМ в София в 11.30 ч.

Аз се надявам, че тези истински държавници ще ни изведат от тежката политическа криза – ценова, здравна и икономическа и ще ни поведат към просперитет. Надявам се утре България да се събуди различна, успокоена и призовавам всички лидери на политически сили още утре да положат огромни усилия за това да имаме редовно правителство и работещ парламент, уточни Герджиков.

Той анализира думи на служебния премиер Стефан Янев при гласуването му: „Служебният премиер допусна грешка и каза, че имаме нужда от служебно правителство. Не, г-н премиер, имаме нужда от редовно правителство, всички българи го виждат, искат това, време е и политиците да го разберат„.

Относно приоритети му, ако бъде избран за президент, той каза, че са описани в малка брошурка, но това е работа на бъдещата коалиция. Първият приоритет е да се изведе страната от политическата криза и от там от всички останали – здравна, ценова, икономическа.

А за това каква е прогнозата му за президентската битка, Герджиков каза: Нямаше да се включа в нея, ако не смятах, че ние ще бъдем победители. Не е предвидима избирателната активност – надявам се да е висока, добави още той.

За броенето на 100% от разписките от ЦИК, Герджиков коментира, че ЦИК вече на няколко пъти показва, че е загрижена за това всички български граждани да са убедени и спокойни, че изборите ще бъдат честни. „Всички разчитаме на това, иначе ще станем държава от друг тип, каквато не бихме искали да бъдем„, заключи той.

spot_img

Реклама

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Съд в Париж осъди сепаратист от ЕТА

Егоиц Урутикоетксеа получи 2 години условно

Дипломатическата война между Русия и Латвия продължава

Кремъл реши да изгони двама латвийски дипломати

Русия удари село в Донецка област – има жертви

В резултат на ракетна атака срещу село Удачное в Донецка...

Великобритания праща бомби с лазерно насочване в Украйна

Новият пакет военна помощ на Обединеното кралство за Украйна ще...

Путин разкри: Първата ми визита в чужбина ще е в Китай

Руският президент Владимир Путин обяви в четвъртък намерението си да...

Литва и Беларус си размениха обвинения за провокации

Литва и Беларус си размениха обвинения за провокации. Това съобщи...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Китайски военни се срещнаха с американски и руски военноморски служители в Циндао

Високопоставени китайски военни проведоха отделни срещи с колеги от...

Бойко Борисов за МВнР: Тази тема не е моя (ВИДЕО)

Не искам да коментирам тази тема, тя не е...

Ердоган в Ирак търси възстановяване на връзките и сътрудничество срещу ПКК

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган направи рядко посещение в Ирак в...

Северна Корея критикува САЩ, че търсят алтернативи на панела за санкции на ООН

Северна Корея разкритикува САЩ в четвъртък за търсенето на алтернативи...

Европол: Задържаха 23 души в Босна, заподозрени в работа за наркокартел

Полицейски екип в Босна, подкрепен от международни правоприлагащи агенции,...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img