Реклама

https://www.gerb.bg/bg

Северна Корея критикува САЩ, че търсят алтернативи на панела за санкции на ООН

Снимка: iStock

Северна Корея разкритикува САЩ в четвъртък за търсенето на алтернативи на групата от експерти на ООН, наблюдаващи санкциите на КНДР, предава NK News.

Панелът трябва да се разпусне в края на този месец, освен ако Съветът за сигурност на ООН не успее да постигне споразумение за удължаване на мандата му, след като Русия наложи вето на подновяването през март.

САЩ се заемат с попълването на пукнатината от ослабените санкции и механизми за натиск, тъй като незаконното им съществуване, ангажирано в надзора върху прилагането на резолюциите за санкции срещу КНДР през последното десетилетие, е поставено под въпрос в ООН,“ написа заместник-министърът на КНДР по въпросите на САЩ Ким Ун Чол в изявление, публикувано чрез Корейската централна новинна агенция (KCNA).

За последен път държавните медии на КНДР споменаха своя заместник-министър по въпросите на САЩ през 2019 г. на фона на сделки с администрацията на Тръмп. 

По време на посещение в Сеул миналата седмица, посланикът на Вашингтон в ООН Линда Томас-Грийнфийлд каза, че САЩ проучват различни алтернативи на групата от експерти както „във, така и извън ООН“

Тя също така изрази скептицизъм относно перспективите за сделка в последния момент за спасяване на Панела, въпреки че Русия каза по-рано този месец, че ще предложи резолюция за удължаване на мандата на Панела с нови условия

NK News по-рано съобщи, че Русия се стреми да намали честотата на докладите на групата от два пъти на веднъж годишно и да наложи клаузи за изтичане на санкциите на Северна Корея, предложения, които САЩ и техните съюзници отхвърлят.

В отговор на забележките на Северна Корея, служител в министерството на обединението на Южна Корея каза пред репортери в четвъртък, че реториката на КНДР „доказва валидността и необходимостта от санкции“.

spot_img

Реклама

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Шолц осъди насилието срещу германски политици

Германският канцлер Олаф Шолц и лидерите на Европейския съюз (ЕС)...

Възвестиха Възкресение Христово (СНИМКИ/ОБНОВЕНА)

Наместник-председателят на Светия синод - Врачанският митрополит Григорий, оглави...

Володимир Зеленски: Киев свали още един руски Су-25

На 4 май 2024 г. украински военнослужещи унищожиха още...

Откриха труп на тийнейджърка в багажника на кола в германския град Регенсбург

Все още не е ясно колко време колата е стояла на подземния паркинг

Русия поела контрола над Красногоровка в ДНР

Руската щурмова авиация пое контрола над най-големия укрепен район...

„Хамас“ за първи път склонен на примирие с Израел

Палестинското движение "Хамас" е готово да се съгласи с...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Махмуд Абас: Въпрос на дни е Израел да нападне Рафах

Израелската военна операция в град Рафах в южната част...

Президентът на Полша внесе проектозакон за повишаване на отбранителната готовност

Президентът на Полша Анджей Дуда внесе проектозакон, насочен към...

За седмица хванаха над 59 000 джигити на пътя

За седмица хванаха 59 040 шофьори, превишили скоростта. Акцията за...

„Четири Лапи“ призовават за грижа към животните с 5 съвета преди празниците

С идването на Великден нараства рязко и потреблението на...

Лекуващи се украински военни са убити в Германия

Полицията на Бавария разследва инцидента

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg