Реклама

https://www.gerb.bg/bg

Вежди Рашидов готов, ако не се справя, и на ротация с прекрасните си заместници

Снимка: архив БГНЕС

Ако не се справя, аз съм горд човек, ще се оттегля. Така отговори вече като председател на 48 Народно събрание депутатът от ГЕРБ Вежди Рашидов на въпроса дали ще прочете и научи правилника за работа на Народното събрание. Въпросът му бе зададен от депутата от ПП и бивш вицепремиер Калина Константинова.

Рашидов поясни и че „прекрасни хора“ са му били избрани за заместници и ако не се справя е убеден, че те ще му помагат. Заяви готовност и да се приеме „ротационен принцип“ като работа.

Иначе за избора си за шеф на парламента, което се случи вчера, на третия първи ден от дискусията на Народното събрание и със спиране на часовника с гласовете на четири партии – ГЕРБ, БСП, ДПС и „Български възход“, Вежди Рашидов бе категоричен: „Това не ми е детска мечта.“ Усеща обаче обичта на хората – „Хората наистина ме обичат„, заяви Рашидов и даде като пример над 400 SMS, които получил по телефона.

Приел номинацията в името на хората и на третия ден, когато видял в залата, че „започна вразумяването“. Иначе параграф 22, в който влязъл парламентът, започнал да става обиден за българския народ. „Ние сме народни представители – идва от думата народ, това се забравя като се влезе в тази зала„, коментира Вежди Рашидов.

Опитът ми ще бъде да ги обединявам партиите в парламента, за да работят в полза на хората„, обеща отново Вежда Рашидов. На въпрос колко време живот очаква да има 48-о Народно събрание, Рашидов посочи „времето е в ръцете на хората„, но и не може безкрайно да се „опъва един ластик около шията на хората„. „Идва тежка зима, думите, а не плюенето трябва да преобладава. Театър имаме достатъчно, с добри артисти, работата на народните представители е да работят в полза на хората.“

Вчера вечерта получил поздравления от Борисов. „Най-лесно е да се работи с Борисов, той е сговорчив човек, човек отворен към диалог„, обясни Рашидов и увери, че твърденията за авторитарно поведение на лидера на ГЕРБ са мантра. Депутатът от ГЕРБ заяви и че политиката на партията се провежда от много хора, а не само от Борисов.

Рашидов обясни и мнението си от преди няколко дни, че ако не поканим руския посланик Елеонора Митрофанова на първото тържествено заседание на Народното събрание, е обявяване на война с личното си мнение. Той обичал руския народ и култура, но не одобрявал политиката на Путин и не обичал войната, но „глас Божи, глас партиен“ и „какво ми пречи да се подчиня на партийното решение„. Така би реагирал и при решението, което се очаква да влезе за разглеждане в Народното събрание за предоставяне на оръжие на Украйна. Вежди Рашидов е противност да се изпращат“ оръжия на смъртта“, но „ще се подчиня на решението и държавната политика„.

Никога не съм работил една секунда в Мултигруп, заяви Вежди Рашидов по отношение на актуализирането на тази част от биографията му от 90-те години на миналия век. Познавал Илия Павлов още от времето на социализма, когато шефът на „Мултигруп“ е работел в Министерство на културата в студио „Време“. „Аз приятели не предавам„, отсече Рашидов и припомни, че и до този момент Илия Павлов не е осъден за нищо.

Аз биография на други хора не съм изграждал – Така Рашидов коментира и нападките от страна на шоумена и лидер на останалата вече извън парламента партия „Има такъв народ“, Слави Трифонов. Напротив – Слави Трифонов изкарал пари от неговия образ и сатиричното му превъплъщение и то на база болестта му, обясни Вежди Рашидов. А на въпрос как би коментирал тезата отново на Слави Трифонов, че е време за референдум за президентска република, председателят на парламента отсече, че това не го решава Слави Трифонов, а си има народ от над 6 милиона“.

spot_img

Реклама

spot_img

Още от рубриката

Съд в Париж осъди сепаратист от ЕТА

Егоиц Урутикоетксеа получи 2 години условно

Дипломатическата война между Русия и Латвия продължава

Кремъл реши да изгони двама латвийски дипломати

Русия удари село в Донецка област – има жертви

В резултат на ракетна атака срещу село Удачное в Донецка...

Великобритания праща бомби с лазерно насочване в Украйна

Новият пакет военна помощ на Обединеното кралство за Украйна ще...

Путин разкри: Първата ми визита в чужбина ще е в Китай

Руският президент Владимир Путин обяви в четвъртък намерението си да...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Михаил Константинов вижда нова коалиция след изборите

Сегашната сглобка се осъществява невъзможна след изборите на 9...

Костадинов очаква нова-стара сглобка след 9 юни (ВИДЕО)

Парламентарната група на "Възраждане" очаква ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и ДПС...

Скандално в News24sofia.eu! Бойко Рашков нападна журналистът Николай Караколев (ВИДЕО)

https://www.youtube.com/watch?v=A076ow3cyKI Бившият вътрешен министър Бойко Рашков очевидно е кълбо от...

Елена Йончева не вярва на Делян Пеевски, но той повярвал в работата й

"Към момента само съм номинирана за евродепутат, но не...

Гражданите на Словакия събраха близо 3 млн. евро за снаряди за Украйна

Граждани на Словакия, недоволни от отношението на правителството на...

Елена Йончева окончателно загуби данъчно дело за 58 000 лв.

Евродепутатът Елена Йончева окончателно губи делото по обвинения за присвояване...

Калоян Паргов няма да се кандидатира за председател на БСП-София

Калоян Паргов няма да се кандидатира отново за председател...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img