Реклама

https://www.gerb.bg/bg

Вертолети и самолети в небето над София на 5 и 6 май

Снимка: БГНЕС

По повод тържественото отбелязване на 6 май – Ден на храбростта и празник на Българската армия, на 5 и 6 май вертолети и самолети от състава на ВВС ще изпълнят съвместни полети с прелитане на малка височина над площад „Св. Александър Невски“ в София. Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на отбраната.

На 5 май 2021 г. за участие в генералната репетиция вертолетите и самолетите ще прелетят във времевия прозорец от 09.55 ч. до 10.45 ч. (резервен времеви прозорец от 13.40 ч. до 14.30 ч. същия ден).

В Деня на Храбростта и празник на Българската армия на 6 май 2021 г. вертолети и самолети на българските ВВС ще прелетят над площад „Св. Александър Невски“ в София във времевия прозорец от 09.55 ч. до 10.45 ч

Генералната репетиция на представителните части на Българската армия, които ще участват във водосвета на бойните знамена и знамената-светини в празничния ден ще се проведе от 9.30 ч. на 5 май 2021 г. пред паметника на Незнайния воин в столицата. Репетицията ще се проведе при стриктно спазване на противоепидемичните мерки.

Тези, които желаят да наблюдават мероприятието, ще имат достъп през контролно-пропускателни пунктове, организирани при ул. „Раковски“ и ул. „Оборище“, при ул. „Париж“ и ул. „Шипка“ и при южната страна на храм-паметника „Свети Александър Невски“.

Гражданите ще бъдат проверявани с детектори за метал и скенери за наличие на огнестрелни и хладни оръжия, остри предмети, експлозиви и леснозапалими вещества, източници на йонизиращи лъчения, фойерверки и други пиротехнически изделия. Граждани, които носят обемисти багажи, няма да бъдат допускани на събитията, поради невъзможност на място да бъде организирано съхраняването им.

Денят на храбростта и празник на Българската армия през тази година ще бъде отбелязан с няколко прояви, съобразени с въведените противоепидемични мерки за опазване на здравето на хората. Те включват водосвет на бойните знамена и знамената-светини пред паметника на Незнайния воин в София и демонстрации на способности от Сухопътните войски, Военновъздушните и Военноморските сили и Съвместното командване на специалните операции в различни гарнизони в страната.

spot_img

Реклама

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Съд в Париж осъди сепаратист от ЕТА

Егоиц Урутикоетксеа получи 2 години условно

Дипломатическата война между Русия и Латвия продължава

Кремъл реши да изгони двама латвийски дипломати

Русия удари село в Донецка област – има жертви

В резултат на ракетна атака срещу село Удачное в Донецка...

Великобритания праща бомби с лазерно насочване в Украйна

Новият пакет военна помощ на Обединеното кралство за Украйна ще...

Путин разкри: Първата ми визита в чужбина ще е в Китай

Руският президент Владимир Путин обяви в четвъртък намерението си да...

Литва и Беларус си размениха обвинения за провокации

Литва и Беларус си размениха обвинения за провокации. Това съобщи...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Априлски сняг падна на Пампорово

Априлски сняг падна на Пампорово и високите части на...

Турция предлага помощ на Ирак да обезопаси границите си

Турция може да предостави техническа помощ на Ирак за...

Йотова се чуди защо постът на външния министър се обвързва с изборите зад граница

Вицепрезидентът Илияна Йотова определи като "странно" обвързването на поста...

Байдън подписва бързо за военната помощ за Украйна

Президентът на Украйна Володимир Зеленски в понеделник получи уверения от...

Започна строителството на 1000 паркоместа на Терминал 2 на летище София

Започва строителството на открит паркинг на Терминал 2 на...

Иран омаловажи израелските удари, не планира отмъщение

Техеран говори за вътрешна атака от "инфилтратори"

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img