В малките населени места децата да учат присъствено, иска Борисов от здравните власти

Прочитания 4234
0 0

В малките населени места, където в цялото училище една смяна е от 70-80 души, нека децата отиват да се учат присъствено. Бъдете гъвкави.

Това препоръча премиерът Борисов на здравния министър Костадин Ангелов. На работното съвещание при премиера Бойко Борисов участваха министърът на здравеопазването Костадин Ангелов, министърът на икономиката Лъчезар Борисов, представители на Националния оперативен щаб и на ваксинационния щаб.

Премиерът изиска решенията за присъственото обучение в различните общини да се взимат локално, а и учителите настояват за такъв подход.

Със засилването на процеса на ваксинация и с увеличението на броя на оздравелите българи, това е един от начините през април, май, юни държавата вече да излезе от тази криза“ каза премиерът.

Тъй като доставките на ваксините вече са регулярни, може да започне по-масово ваксиниране, както и да бъдат напълно покрити служители като полицаи, военни, учители, работещи в театри, и др.

По думите на здравния министър Костадин Ангелов се очаква отговор за желанието на родителите за тестването на учениците. Основната ни цел е да осигурим безопасна среда на присъствен учебен процес в училищата, добави министърът на здравеопазването.

Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

Гъст дим изплаши пътниците от влака София-Перник

Авария в бързия влак София – Перник изплаши пътниците, съобщава bTV. Инцидентът е станал тази сутрин на гарата на Владая. Дизеловият двигател на мотрисата е започнал силно да дими. Персоналът на влака е успял да предотврати пожара, като е използвал четири пожарогасителя. Пътниците са превозени до Перник с друга композиция. В момента […]