https://www.gerb.bg/bg

И Даниел Лорер вижда игра между ГЕРБ и президента

Даниел Лорер, снимка: Ралица Белчева, БГНЕС

Президентът Румен Радев и ГЕРБ не могат да се разберат за ролята на външния министър. Президентът се консултира с ГЕРБ и избира човек от ГЕРБ за външен министър. Ако президентът и ГЕРБ редят правителството, няма как да бъдем отговорни за това, заяви депутатът от ПП-ДБ Даниел Лорер пред БНТ.

Припомняме, че вчера и съпредседателя на коалицията Кирил Петков се усъмни в тайна координация между лидера на ГЕРБ Бойко Борисов и държавния глава, с участието и на председателя на ПГ на ДПС Делян Пеевски.

ПП-ДБ нямали коментар относно самата личност на Даниел Митов като външен министър, но това, което трябвало да се случи, е служебният премиер Димитър Главчев да дойде в парламента и да каже обърках се 2 пъти, имаме проблем с МВнР – и тогава партиите щяха да се чувстват потърсени и щеше да премине по-гладко смяната, ако тя се налага„, обясни Лорер.

Според него има една игра между ГЕРБ и президента, която показва, че не са разбрали духа на новата Конституция. Лорер добави, че сегашният модел на Конституцията е европейски. Така се процедирало в редица европейски държави, от които сме заимствали практики за служебните правителства.

За ситуацията в Агенция „Митници“ и МВР, Лорер коментира, че службите са знаели за тези действия и са ги разследвали от много време. Това, което ПП-ДБ не разбират, е как службите и прокуратурата се включват точно, когато предстоят предсрочни парламентарни избори. Всеки път, когато има избори, службите започват да работят срещу ПП-ДБ, оплака се Даниел Лорер. Той смята, че всички снимки с пачки, часовници и кучета се появяват точно преди избори. Лорер изтъкна, че целият политически апарат на ГЕРБ се е обърнал срещу ПП-ДБ.

Той се надявал, че ДПС могат да правят политика на светло, но настоящите събития показвали, че нищо старо не е забравено и нищо ново не е научено.

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img
Тодор Стефанов
Тодор Стефановhttp://www.news24sofia.eu
Тодор Стефанов е най-разпознаваемото лице на „новата“ българска журналистика. Той е един от първите представители на младата журналистиката в България и е от малцината, които преди повече от няколко години насочиха прожекторите към живота на т.нар. „изгонените сираци”. Наричат го скандален, нецензурен, циничен, но думата, която го определя е една – истина. Стефанов винаги показва истината, дори, когато тя не се харесва на никого. Култовите му текстове в най-успешните български вестници са четени от млади поколения българи. Името на Стефанов отдавна вече е нарицателно, заради скандалните му електронни репортажи, необикновените статии за обикновени хора и обществените експерименти, които той провежда – и в медиите, и на хартия. Разкритията на Тодор Стефанов, относно случващото се в социалните домове с изоставените български деца, също са пример за постоянството в работата му. Данните за тези ужасяващи злоупотреби стигат и до Европейския Парламент, с което мащабът на журналистическата му работа се увеличава значително.

Още от рубриката

„Гардиън“: Предизвикателствата пред Иран

Катастрофата с хеликоптера на иранския президент Ебрахим Раиси се...

The Atlantic: Президентът на Иран е мъртъв

Иранският президент Ебрахим Раиси е мъртъв и сега властите...

„Хамас“ публикува изявление след „болезнения инцидент“

"Хамас" публикува изявление след катастрофата с хеликоптера на иранския...

С какъв хеликоптер може да е пътувал Раиси?

Иранският президент и външният министър все още са в...

Турция и Саудитска Арабия са готови да помагат на Иран

Властите издирват хеликоптера на президента Раиси

Би Би Си: Какво означава „твърдо кацане“ в авиацията?

Терминът се използва основно от руските медии

Реклама

spot_img

Продължете да четете

ЦИК се отчете пред Димитър Главчев за организацията на изборите

Служебният премиер Димитър Главчев проведе работна среща с представители...

Катастрофа в Перу отне живота на 13 души

Тринадесет души загинаха при катастрофа с автобус в Перу,...

Белият дом: САЩ ще преразгледат отношенията си с Грузия

САЩ ще бъдат принудени да преразгледат из основи отношенията...

Обвиниха кмета на Дупница в заплахи към полицейски шеф

Повдигнаха обвинение на кмета на град Дупница за отправени...

С какъв хеликоптер може да е пътувал Раиси?

Иранският президент и външният министър все още са в...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg