В Гърция COVID ваксините май стават задължителни

Екип News24sofia.eu

Спор между експерти

Прочитания 771
0 0
Снимка: EPA/News24sofia.eu

Работодателите могат законно да забранят на служителите си да бъдат на работното си място, ако откажат да се ваксинират срещу Covid-19, каза правен експерт в сряда.

В изказване по общественото радио ERT професорът по конституционно право Андонис Манитакис заяви, че „всяка мярка, която се счита за необходима за опазване на общественото здраве – и която е подкрепена от комисията по здравни експерти – е законна„.

Манитакис не се съгласи с коментарите на министъра на развитието Адонис Георгиадис, който заяви, че частният бизнес трябва да има право да уволнява работници, които отказват да бъдат ваксинирани срещу вируса.

Уволнението на неваксинирани работници би било крайна мярка. Подобна политика не е нито необходима, нито законна „, каза Манитакис.

Той дори добави, че компаниите могат законно да разделят ваксинираните и неваксинираните работници – например на смяна или етаж.

Въпреки това компаниите могат законно да изискват ваксини като условие за работа, каза професорът по конституционно право.

Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

Пентагонът ще спира талибаните с въздушни удари

План за подкрепа на афганистанската армия