Реклама

https://www.gerb.bg/bg

Строителите алармират за опасност от нереализирани проекти

Рискът от нереализирани обекти нараства с всеки изминал ден. Това ще доведе до загуба на милиарди планирани инвестиции, както и до увеличаване на безработицата в отрасъл „Строителство“, алармират от браншовата организация.

От Камарата на строителите в България настояват за спешни срещи в рамките на седмицата с Мирослав Иванов, и.д. председател на Народното събрание, с премиера в оставка Кирил Петков, с Асен Василев, зам.-министър председател по еврофондовете и министър на финансите в оставка, Гроздан Караджов, зам.-министър председател и министър на регионалното развитие и благоустройството в оставка и ръководствата на парламентарно представените партии в 47-ото Народно събрание. 

Те искат да обсъдят негативните последици от икономическите процеси на европейско и национално ниво, отразени в растяща инфлация на строителни материали, горива, енергия и разходи за труд. Настояваме за спешна среща.

„Въпросът с индексацията на договорите с публични възложители, освен че засяга повече от 3000 строителни фирми, наши членове, е от изключително значение за държавата и за изпълнението на всички проекти с европейско и национално финансиране. Рискът от нереализирани обекти нараства с всеки изминал ден, а това ще доведе до загуба на милиарди планирани инвестиции, както и до увеличаване на безработицата в отрасъл „Строителство“. 

„Ако обектите не бъдат завършени в срок, държавата ще трябва да възстанови милиарди по европейските програми, а отговорността за причинената щета към бюджета и българските данъкоплатци, ще е на политиците. Ако в най-кратки срокове не бъдат взети необходимите мерки и не бъдат намерени адекватни решения, последствията, както за бранша, така и за държавата ще бъдат необратими“, алармират от браншовата организация.

Без реални действия и резултати от страна на парламентарно представените партии и правителството в рамките на следващата седмица, фирмите, изпълняващи обекти в сградното и инфраструктурното строителство ще бъдат принудени да спрат работа и ще предприемат позволените от закона действия, категорични са от КСБ. 

spot_img

Реклама

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Русия удари село в Донецка област – има жертви

В резултат на ракетна атака срещу село Удачное в Донецка...

Великобритания праща бомби с лазерно насочване в Украйна

Новият пакет военна помощ на Обединеното кралство за Украйна ще...

Путин разкри: Първата ми визита в чужбина ще е в Китай

Руският президент Владимир Путин обяви в четвъртък намерението си да...

Литва и Беларус си размениха обвинения за провокации

Литва и Беларус си размениха обвинения за провокации. Това съобщи...

Двама младежи от Калипетрово са в ареста заради порнографски материали с деца

Двама младежи от Калипетрово са в ареста заради порнографски...

Премиерът на Хаити подаде оставка

Министър-председателят на Хаити Ариел Хенри подаде оставка, съобщава "Ройтерс"....

Доклад на ОССЕ: Хиляди украинци са незаконно задържани от Русия

Незаконното задържане на цивилни украинци в окупираните от Русия...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Русия защитава петролните си съоръжения с мрежи против дронове

Предвижда се и инсталиране на ракетни комплекси

Мъж загина при пожар в Силистра

Човекът е починал от задушаване

Зеленски забрани хазарта за военните

Ключово решение за хода на войната

Капитолия гласува и военната помощ за Тайван

Камарата на представителите на Съединените щати одобри законопроекта за...

Макрон предупреждава: Европа може да умре

Френският президент Еманюел Макрон призова Европа да се справи...

Зеленски е на фронта в Донецка област (ВИДЕО)

Украинският президент Володимир Зеленски посети фронта на Донецка област...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img