БСП настоява България да преговаря за руската ваксина, ГЕРБ определиха искането като лобизъм

Даниела Дариткова от ГЕРБ обаче я контрира като заяви, че БСП дълго време не са посещавали парламентарните заседания и сега типично за тях се опитват да извършат саботаж. Нека видим още от парламентарния ден

Прочитания 9883
0 0
Снимка/източник: Информационна агенция News24sofia.eu /Тодор Стефанов/

Заради забавянето на ваксините БСП внесоха проект за решение в парламента – правителството да започне преговори за внос на руската ваксина Спутник 5. Това обяви лидерът на социалистите Корнелия Нинова в декларация от парламентарната трибуна.

Последва отговор от ГЕРБ според които това би било в противоречие със закона. Нинова беше категорична обаче, че ако предложението им не бъде прието до края на следващата седмица докогато Парламента ще работи, социалистите ще внесат искане за извънредно заседание на Народното събрание.

В декларация от името на БСП Корнелия Нинова поиска страната ни да намери начин за доставка на руската ваксина “Спутник“.

А от ГЕРБ определиха това като саботаж и лобизъм.

България да започне преговори за руската ваксина „Спутник“. За това настоя лидерът на БСП Корнелия Нинова днес в пленарна зала.

Тя бе категорична, че ако искането не бъде включено в програмата до разпускане на парламента от БСП ще свикат извънредно заседание.

Даниела Дариткова от ГЕРБ обаче я контрира като заяви, че БСП дълго време не са посещавали парламентарните заседания и сега типично за тях се опитват да извършат саботаж. Нека видим още от парламентарния ден.

Според левицата по отношение на ваксинационния план има хаос и некомпетентност от страна на управляващите.

Корнелия Нинова, БСП:

Ако правителството работи така, 70% от населението ше бъде ваксинирано през 2040г. Не можем да очакваме премиера да прояви смелост, затова ние поемаме тази отговорност да се търсят начини за доставка на ваксината „Спутник“

Не закъсня и отговора от парламентарната група на ГЕРБ.

Дариткова призова още за единност в тези трудни времена както и да не се спекулира с теми, които са чувствителни за обществото и засягат здравето на българските граждани.

Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

Красимир Вълчев: Мислим за две пролетни ваканции за учениците - през април и май (ВИДЕО)

Просветният министър беше в Шумен, където стана ясно, че е предложен за водач на листата на ГЕРБ там