Реклама

https://www.gerb.bg/bg

Заиграха ли се партиите с отстраняването на Росен Желязков? (СНИМКИ/ВИДЕО)

Парламентарната група на „БСП за България“ ще подкрепи подписките на „Възраждане“ и на ПП-ДБ за отстраняване на председателя на 49-то Народно събрание. Така отстраняването на парламентарния шеф ще влезе като точка в дневния ред на законодателния орган, който обаче не събра нужния кворум при регистрацията на депутатите.

Лидерът на БСП Корнелия Нинова заяви, че социалистите са подписали и двете подписки – на „Възраждане“ и на ПП-ДБ, като не са се заигравали с отделните парламентарни групи. Много е важно днес да се види кой как ще гласува. Важно е да се отстрани, защото в парламентарна република трябва да се спазват парламентарни правила. Желязков няколко пъти наруши парламентарните правила, според Нинова, като напомни, че БСП са поискали оставката на Желязков заради заповедта, която ограничава брифингите в Партийния дом.

БСП не са чувстват използвани, когато се иска оставката на Росен Желязков от други парламентарни групи – в случая „Възраждане“ и ПП-ДБ.

Лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов също реагира остро на невъзможността заседанието на Народното събрание да събере кворум. Той вижда договорка между ПП-ДБ и БСП за спасяването на Росен Желязков. Провали се възможността да се гласува оставката на Желязков, възмутен е Костадинов.

Това е апотеоз на предателството и предателите в 49-то Народно събрание. ПП-ДБ и БСП спасиха сега мандата на Росен Желязков. Не се знае дали парламентът ще успее да събере кворум в следващите дни. ПП-ДБ и БСП днес помогнаха на ГЕРБ за пореден път„, категоричен бе Костадинов. И добави – 1/3 от групата на БСП ги нямало в пленарна зала при регистрацията за кворума на законодателния орган.

Другата опозиционна партия в парламента – ИТН също реагира остро, че не се събра кворум, който да разгледа оставката на Росен Желязков. Няма нужда човек да е интелектуален титан, за да разбере какво се случи в залата. ПП-ДБ, които 9 месеца седяха в скута на Пеевски и пиеха каквото им подаде, откъдето им подаде направиха цирк с тежки изявления, че ще искат оставката на Росен Желязков. На тези хора мозъците работят на пауза и днес спасиха Росен Желязков от поисканата му оставка, разкритикува председателят на ПГ на ИТН Тошко Йорданов.

Според него ПП-ДБ искат да се върнат в романтичните месеци, в които Корнелия Нинова е била министър в кабинета на Кирил Петков и не е изнасяла милиарди за Украйна. Тошко Йорданов се надява все пак да има от втория или третия път кворум, „освен ако момичетата и момчетата от ПП-ДБ отново не са отишли да пишкат„.

Припомняме, че миналата седмица Кирил Петков намекна за възможността партията да поиска оставката на председателя на парламента заради дебатите за оставката на управителя на НЗОК Станимир Михайлов. От БСП поискаха освобождаването на Росен Желязков заради издадената заповед за промяна на чл. 22 ал.7 от Правилника за работа на Народното събрание. „Възраждане“ също настояха за неговата оставка. Партията бе възмутена от председателя на НС, защото не позволил почитането в зала на арменския геноцид. От ПП-ДБ внесоха искане за отстраняване на Желязков с мотиви за цялостното му поведение като ръководител на институцията. Според коалицията той злоупотребява с власт и правомощия и работи в интерес на ГЕРБ и ДПС.

spot_img

Реклама

spot_img
Тодор Стефанов
Тодор Стефановhttp://www.news24sofia.eu
Тодор Стефанов е най-разпознаваемото лице на „новата“ българска журналистика. Той е един от първите представители на младата журналистиката в България и е от малцината, които преди повече от няколко години насочиха прожекторите към живота на т.нар. „изгонените сираци”. Наричат го скандален, нецензурен, циничен, но думата, която го определя е една – истина. Стефанов винаги показва истината, дори, когато тя не се харесва на никого. Култовите му текстове в най-успешните български вестници са четени от млади поколения българи. Името на Стефанов отдавна вече е нарицателно, заради скандалните му електронни репортажи, необикновените статии за обикновени хора и обществените експерименти, които той провежда – и в медиите, и на хартия. Разкритията на Тодор Стефанов, относно случващото се в социалните домове с изоставените български деца, също са пример за постоянството в работата му. Данните за тези ужасяващи злоупотреби стигат и до Европейския Парламент, с което мащабът на журналистическата му работа се увеличава значително.

Още от рубриката

Италия спаси 90 бедстващи мигранти в Средиземно море

Италианската хуманитарна група "Спешна помощ" съобщи в събота, че...

Русия унищожила 2 терористични бази в Сирия

Отново регистрира нарушения на САЩ

Шолц осъди насилието срещу германски политици

Германският канцлер Олаф Шолц и лидерите на Европейския съюз (ЕС)...

Възвестиха Възкресение Христово (СНИМКИ/ОБНОВЕНА)

Наместник-председателят на Светия синод - Врачанският митрополит Григорий, оглави...

Володимир Зеленски: Киев свали още един руски Су-25

На 4 май 2024 г. украински военнослужещи унищожиха още...

Откриха труп на тийнейджърка в багажника на кола в германския град Регенсбург

Все още не е ясно колко време колата е стояла на подземния паркинг

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Лондон: Разследването за корупция в Русия е обхванало още висши военни

Руслан Цаликов (вляво) ; Сергей Шойгу ; Валерий Герасимов...

ИПИ пита какво наложи странната процедура за цената на хляба

В последния си работен ден 49-ото Народно събрание достигна...

Френската полиция освободи Жерар Депардийо

Френската полиция освободи актьора Жерар Депардийо, който преди това...

Турция подкрепя делото за геноцид срещу Израел в Газа

Турският външен министър Хакан Фидан каза в сряда, че...

АКФ вижда чист лобизъм в част от спрените от ветото промени в Закона за инвестициите

Антикорупционният фонд" (АКФ) поставя в своя позиция позитивна оценка...

WSJ: Санкциите срещу Русия удариха и Boeing

Boeing се сблъска с нови проблеми при производството на самолетите...

Великобритания затяга плащанията за инвалидност

Великобритания обмисля да направи промени в плащанията за обезщетения...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg