Сложи си маската, дебил, викат в парламента

Прочитания 42053
0 0
Снимка: БГНЕС

Екшън в парламента. За пореден път градусът на напрежението в зала се повиши по темата за маските и как те се носят от депутатите, предаде репортерът на Информационна агенция News24sofia.eu Тодор Стефанов.

Депутатът от ГЕРБ Спас Гърневски се развика в зала.

Гьоков, сложи си маска, дебил„, възкликна Гърневски.

Това веднага предизвика възмущението на социалистите.

Зам.-председателят на парламента Емил Христов наказа депутатите Спас Гърневски и Павел Шопов с порицание.

Мен защо“, изненада се атакистът.

Поведението на господин Гърневски е рецидив, каза Георги Свиленски от БСП и допълни, че непрекъснато се правят забележки на гербера. Левите искат депутатът от ГЕРБ да бъде отстранен от три заседания. Поведението на Гърневски било доказателство за упадък, смятат от БСП.

След като получиха порицание Гърневски и Шопов скочиха да искат изказване.

Седнете и успокойте атмосферата около вас, ще ви дам думата, но не точно сега„, настоя Емил Христов. Той все пак склони и даде възможност на депутата от ГЕРБ да се изкаже.

Излизай от зала бе, ей„, скочиха социалистите.

Умишлено направих тази реплика, призна Спас Гърневски.

Тук парламентът трябва да даде знак за цяла България, подчерта той.

Исках да ви провокирам, призна депутат от ГЕРБ и посочи, че депутатите са длъжни: „да имаме железен ред„.

Неспазването на реда било комунистическа анархия, според него.

В отговор, червените депутати му помахаха и го призоваха: „Излизай„.

На трибуната излезе и депутатът Павел Шопов и се оплака, че ръководството на парламента му пращало полиция да му връчва актове, че не носи маска. Той иска актовете да му бъдат връчени пред медиите.

Не нарушавам правилника, каза Емил Христов и го изгони от заседанието. С аплаузи бе приветствено решението му от страна на Обединени патриоти.

Напуснете залата, без маска сте в опасна близост до ваши колеги, ядоса се и председателстващият заседанието.

Иван Ченчев от БСП обясни, че червените отказват да работят в присъствието на Спас Гърневски в пленарна зала. Ако не изгони гербера, левите се заканиха да започнат подписка за отстраняването на зам.-председателя на парламента Емил Христов.

Георги Свиленски поиска намеса и настоя за по-строго наказание на Гърневски.

Червените напуснаха пленарна зала.

Контакти и информация за автора:

Репортер по темата: Тодор Стефанов

Тодор Стефанов е най-разпознаваемото лице на „новата“ българска журналистика. Той е един от първите представители на младата журналистиката в България и е от малцината, които преди повече от няколко години насочиха прожекторите към живота на т.нар. „изгонените сираци”. Наричат го скандален, нецензурен, циничен, но думата, която го определя е една – истина. Стефанов винаги показва истината, дори, когато тя не се харесва на никого. Култовите му текстове в най-успешните български вестници са четени от млади поколения българи. Името на Стефанов отдавна вече е нарицателно, заради скандалните му електронни репортажи, необикновените статии за обикновени хора и обществените експерименти, които той провежда – и в медиите, и на хартия. Разкритията на Тодор Стефанов, относно случващото се в социалните домове с изоставените български деца, също са пример за постоянството в работата му. Данните за тези ужасяващи злоупотреби стигат и до Европейския Парламент, с което мащабът на журналистическата му работа се увеличава значително.
editor
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

Борисов: С 60 млрд.лв от ЕС за справяне след пандемията всяко правителство ще инвестира

29 млрд. евро ще получи страната ни от Европейския съюз за справяне с щетите и последствията от пандемията. „Това са 60 млрд. лева, които ще дойдат в страната ни в следващите години, от които 50 млрд лева. са грантове„, заяви премиерът Борисов по време на оглед на строително-ремонтните работи на АМ

Read More »