С „България има нужда от ДПС“ партията отива сама на изборите

News24sofia.eu
Views 21273
0 1
Снимка: архив БГНЕС

ДПС ще се яви самостоятелно на предсрочните парламентарни избори на 2 октомври. Решението на вътрешните органи съобщи лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ на брифинг в централата на партията.

ДПС упълномощи централното оперативно бюро на партията да приеме всички решения във връзка с предстоящите избори. Най-важното решение на партията е да приеме процедурни правила и критерий за изборите. Критериите са същите като на предишните избори – избираема личност, с обществен авторитет, която споделя идеите на партията на либералите, обясни Карадайъ.

Различните политически партии имат различна ценностна база, ако изобщо ги има или ако не са проекти за изпълнение на поръчки, каза Карадайъ за евентуална коалиция след изборите. В България не се очертава в следващия парламент да има еднопартийно управление, според него.

От 2009 г. ДПС много точно и явно е дефинирало в различни период от време в каква ситуацията се намира България и каква е политическата картина. От 2016 г. на висок глас ДПС призовава за нормалност в политиката. В няколкото предизборни кампании на партията основното мото било да се възстанови демокрацията и държавността, напомни Карадайъ.

Той посочи, че в един момент се появил политически субекти, нарекли себе си „промяна“, но нямат визия за развитие на страната. Карадайъ е много любопитен някои да дефинира точно какво и как се разбира „моделът ГЕРБ-ДПС“. Според Карадайъ трябва да мине по-голям цикъл от време ГЕРБ да минат в опозиция, за да се види дали самата партия има стабилни структури.

ДПС са издържали за бъдат в опозиция и дори и като са били в опозиция се опитват да влияят върху разпределението на бюджета.

Издържахме репресиите на ГЕРБ, на реваншизма на едни случайни политически минувачи – ДПС в опозиция може да издържи, увери Карадайъ и отново нападна дошлите по модела „стани да седна“, които само с лозунги и лъжи по адрес на ДПС навредили на държавата.

Карадайъ призова всички симпатизанти и активисти на партията сериозно да се отнесат към предсрочните избори.

България има нужда от ДПС, България има нужда от ДПС дори във властта.

Омразата, разделението, противопоставянето и реваншизмът не бива да са инструмент за правене на политика, подчерта той.

ДПС няма притеснения от евентуални проверки и репресии спрямо активисти на партията на предсрочните избори от служебния вътрешен министър Иван Демерджиев, каза още Карадайъ в отговор на въпрос на News.bg. Министърът на вътрешните работи трябва да спази закона, редовите полицаи също искат да спазят закона, подчерта той. Припомняме, че в предишните месеци именно от ДПС дойдоха основните обвинения спрямо предишния вътрешен министър Бойко Рашков.

Мустафа Карадайъ заяви, че щом като се сменят политически кабинет, е нормално да се сменят и длъжностите в държавната администрация, визирайки уволнението на шефа на НАП Румен Спецов. Той обаче се надява политиците да са се отказали от реваншизма, към когото и да било.

Мустафа Карадайъ призова медиите да питат бившия премиер Кирил Петков защо Русия е изгонила 14 български дипломати.

Контакти и информация за автора:

News24sofia.eu

News24sofia.eu е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания „Нюз 24“ ЕООД. Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал News24sofia.eu е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, News24sofia.eu винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. News24sofia.eu показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.
administrator
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0
Next Post

САМО В NEWS24! Потресаващо: "Топ" моделът Тома Георгиев лъсна гол в социалните мрежи (СНИМКИ/ВИДЕО 18+)

Моделът си пада по мъже и жени, прави секс за пари