Реклама

https://www.gerb.bg/bg

РЗИ кани на среща ресторантьорите, те са благодарни, но искат и Кацаров да присъства

От Българската асоциация на заведенията и Сдружението на заведенията в България изразяват благодарност към директора на Столичната РЗИ д-р Данчо Пенчев за отправената покана да обсъди заедно с представители на българския бизнес „Спазването на противоепидемични мерки въведени със заповеди на министъра на здравеопазването на територията на гр. София и страната“.

Убедени сме, че за да се обсъждат на срещата и мерките „за страната“ на нея трябва да бъде и министърът на здравеопазването. Така организирана, оставаме с впечатлението, че става дума основно за София, но когато се работи на регионален принцип, това изключва получаването на подкрепа за бизнеса. Не приемаме никакво затваряне, но и при ограничаване трябва да ни компенсират, категорични са те.

За да бъде напълно продуктивна срещата и на масата да се поставят всички проблеми и гледни точки, задължително трябва да бъдат поканени министрите на туризма, финансите, икономиката и труда и социалната политика. Или техни представители, оторизирани да взимат решения, поясняват те.

Тяхното присъствие е наложително, за да стартират разговори за създаването на социално-икономически мерки. Въпреки че беше обявено, че са предвидени средства за такива, но те не могат да бъдат използвани преди да се актуализира бюджетът, до момента не е започнала работа, или поне ние не сме уведомени и не участваме, по създаването на програми за подкрепа на засегнатите бизнеси. Така, дори актуализацията да бъде приета от Народното събрание, ще отнеме поне месец преди да се стигне до изработването на конкретни механизми за компенсации на бизнеса и подкрепа за служителите. Според тях представителите на държавата и частния сектор отдавна е трябвало да са стартирали работа по разработването на тези програми и не бива да се губи повече ценно време. Защото в противен случай можем да изпаднем в ситуация, в която има средства, но да няма механизъм за тяхното използване по предназначение, поясняват те.

Вярваме, че ще се съобразите с това наше предложение, което смятаме за изключително разумно, и въпросните министри или техни представители ще бъдат поканени и ще присъстват на срещата в Гранд Хотел „Милениум“ на 18 август, заключват те.

Припомняме, на 10 август директорът на РЗИ Данчо Пенчев каза, че ще има ограничаване на дейността на заведенията в София – заради увеличаване на болните от коронавирус.

По-късно заведенията обвиниха в геноцид служебното правителство.

На 11 август ресторантьорите излязоха на протест и поискаха оставката на Кацаров.

spot_img

Реклама

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Русия удари село в Донецка област – има жертви

В резултат на ракетна атака срещу село Удачное в Донецка...

Великобритания праща бомби с лазерно насочване в Украйна

Новият пакет военна помощ на Обединеното кралство за Украйна ще...

Путин разкри: Първата ми визита в чужбина ще е в Китай

Руският президент Владимир Путин обяви в четвъртък намерението си да...

Литва и Беларус си размениха обвинения за провокации

Литва и Беларус си размениха обвинения за провокации. Това съобщи...

Двама младежи от Калипетрово са в ареста заради порнографски материали с деца

Двама младежи от Калипетрово са в ареста заради порнографски...

Премиерът на Хаити подаде оставка

Министър-председателят на Хаити Ариел Хенри подаде оставка, съобщава "Ройтерс"....

Доклад на ОССЕ: Хиляди украинци са незаконно задържани от Русия

Незаконното задържане на цивилни украинци в окупираните от Русия...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Кадиров от фитнеса: Не умирам, вдигам железа (ВИДЕО)

Чеченският президент Рамзан Кадиров се опита във вторник да...

Законотворчество като реденето на жълтите павета

Законодателната дейност в България в последната една година е...

Канарските острови казаха „не“ на масовия туризъм

Хиляди хора излязоха на протест в Тенерифе с искане испанският...

Делегация на Пхенян е на визита в Москва

Севернокорейска делегация, водена от Ри Чол Ман, заместник министър-председател...

САЩ обмислят да продадат оръжия за над 1 млрд. долара на Израел

Съединените щати обмислят продажба на оръжие на стойност над...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img