Реклама

https://www.gerb.bg/bg

Руска ракета прелетя през небето на Полша

Снимка: EPA/MAXIM SHIPENKOV

Руска крилата ракета, изстреляна срещу Лвов в Западна Украйна, за кратко е нарушила въздушното пространство на Полша, съобщава „Ройтерс“.

Обектът навлезе в полското пространство близо до град Осердов (Люблинско воеводство) и остана там 39 секунди„, посочиха полските въоръжени сили в социалната мрежа X и допълниха, че по време на целия полет тя е била следена от военни радарни системи.

По-рано полската армия информира, че самолетите на Полша и съюзниците са били активирани по време на атаката, за да се гарантира безопасността на въздушното пространство на страната.

Кметът на Лвов Андрий Садовий съобщи в „Телеграм“, че няма атаки срещу града, но около 20 ракети и седем бойни дрона са били изстреляни срещу „критична инфраструктура“ в цялата област.

Официални лица посочиха, че Русия е изстреляла общо 57 ракети и дронове срещу Украйна тази нощ. Атаки са били извършени срещу Киев и Лвовска област в западната част на страната.

Украинските военновъздушни сили са свалили 18 от 29-те изстреляни ракети, както и 25 от 28-те дрона.

Няколко експлозии разтърсиха Киев тази сутрин.

Началникът на киевската военна администрация Серхий Попко съобщи, че украинските сили за противовъздушна отбрана са унищожили около дузина изстреляни от Русия ракети над столицата и нейните околности. Нанесени са само незначителни щети.

От дни Русия извършва въздушни атаки срещу Украйна, които Москва представя като отмъщение за украинските нападения по време на последните президентски избори.

Погрешно изстреляна украинска ракета удари полското село Пшеводов в Южна Полша през ноември 2022 г. в инцидент, който породи опасения, че войната в Украйна ще се прехвърли през границата.

През април военен обект беше открит в гора близо до село Замошк близо до северния град Бидгошч. По-късно беше съобщено, че това е руска ракета.

spot_img

Реклама

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Михал Камбарев: Не ни купиха и решиха да ни омаскарят

Свалянето на Росен Желязков не е предизборна акция, а...

Иван Сотиров: Партиите в България деградираха до олигархични корпоративни структури

Коалицията "Синя България“ се регистрира за участие предсрочните парламентарни...

Андрей Ковачев: България няма да има успех, ако правителствата се сменят през няколко месеца

Европейският парламент гласува резолюция, с която предупреждава за руска...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Лейбъристите във Великобритания искат национализиране на железопътната мрежа

Британската опозиционна Лейбъристка партия съобщи днес планове за ренационализиране...

Лондон: Русия е загубила най-малко 100 самолета от началото на войната

Русия вероятно е загубила поне 100 самолета с фиксирани...

В Скопие ще избират президент на втори тур (ОБНОВЕНА)

Лидерът на опозиция води пред сегашния държавен глава

Експлозия избухна в Харков

Експлозия избухна в Харков вечерта на 20 април по...

ПП-ДБ отново призоваха Благовест Георгиев да се оттегли от СОС

От ПП-ДБ отново призоваха общинския съветник Благовест Георгиев да...

Депутатите не искат елфи да чертаят пътя на „Турски поток“ у нас (ОБНОВЕНА)

Депутатите от временната парламентарна комисия за изчезналата пътна карта...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img