Петков: Има язви във всички сектори, борим дефицитите, след това актуализация на бюджета

Премиерът очерта три приоритета на Бюджет 2022

Views 12881
0 0
Снимка: архив БГНЕС

Премиерът Кирил Петков поздрави министрите за проекта за държавен бюджет за 2022 г.

Бюджетът на второ четене има три основни приоритета – голямо ниво на инвестиции – капиталови инвестиции за над 8 млрд.лв.; инвестиции в човешкия капитал с голям приоритет върху образованието и 125% увеличение на учителската заплата спрямо средната работна заплата, трето – социалната мрежа е безпрецедентна, за пръв път ще има такова ниво на доходите за най-бедните слоеве на населението, посочи Петков преди заседанието на Министерския съвет.

Той специално поздрави министъра на социалната политика Георги Гьоков, че всички пенсионери ще бъдат над линията на бедност.

Министър-председателят обаче посочи, че всеки министър е открил „язви в сектора си“.

В разговорите за отбраната се очерта, че има големи язви, липсите са огромни, за съжаление го виждаме във всеки един от секторите, каза Петков.

Той уточни, че всеки работи, затова планът на правителството е да има актуализация на шестия месец, за да е сигурно, че разпадът през годините ще влезе в контрол, след това се следват всички дефицити и след това – актуализация.

Кирил Петков добави, че дефицитите, с които всички трябва да се справим, „са очевадни и ще изискваме това да стане с актуализацията на бюджета„.

Контакти и информация за автора:

Репортер по темата: Таня Манолова

editor
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0
Next Post

Христо Иванов: Няма напрежение в коалицията

В коалицията има различни политически оценки за перспективите-икономически и стратегически за перспективата на този проект. Това коментира в кулоарите на НС Христо Иванов относно бъдещето на АЕЦ „Белене“. Той каза, че с коалиционното споразумение е записано, че трябва да се направи анализ на проекта. Не виждам напрежение, не виждам проблем, […]