Реклама

https://www.gerb.bg/bg

Парламентът издирва министър Стойчо Кацаров

След шест част дебати по промените в бюджета на НЗОК председателят на парламента Ива Митева съобщи на живо: Призоваваме Ви министър Стойчо Кацаров да дойдете в НС, тъй като се разглеждаме актуализацията на бюджета“.

Преди това няколко пъти от ГЕРБ поискаха служебният здравен министър да дойде в залата, той беше в НС днес, но не и по време на обсъжданията. Затова от партията на Бойко Борисов поискаха по процедура министърът да се появи. След спорове по актуализацията по пера и отказ на управителя на НЗОК Петко Салчев да отговаря повече от веднъж на едни и същи въпроси дебатите бяха прекратени с почивка.

След нея Ива Митева съобщи, че министър Стойчо Кацаров не си вдига телефона, а му е позвънено няколко пъти. След това съобщи официално за издирването му, тъй като заседанието се излъчва на живо по БНР.

Десислава Атанасова от ГЕРБ отсече, че това е унижение.

Кацаров не може да бъде открит, за да даде становище по предложената актуализация от правителството. На Консултативния съвет по национална сигурност, където присъствахте председателите на ПГ, без да има нужда Кацаров присъстваше и надълго и широко обясняваше необходимостта от актуализация на бюджета, сега, когато Народното събрание го гласува, няма нито един представител на МС, който да я защити, а управителят на НЗОК не желае да говори. Това дали е връщане на парламентаризма или нещо друго„, възмути се тя. Призова да се приложат всички усилия да дойде член на МС.

Това е унижение за НС, за първи път се случва в мандат на парламент, ако трябва и самият министър-председател да дойде, заключи Атанасова.

Министър Стойчо Кацаров се появи след 20 мин в Народното събрание и даде обяснение по спорните 15 млн.лв. в бюджета на НЗОК за лечение на деца в чужбина. „Оттеглих се, за да не преча да се гласува законопроектът за НЗОК, средствата от 15 млн. лв. за лечение на деца в чужбина са трансфер от МЗ. Няма особена драма с бюджета на НЗОК, от гледна точка на здравната система е по-важно гласуването в основния бюджет – за парите за лекарства, вкл. Ремдесивир, това, което се приема днес като актуализация, е допълнение към разходите на НЗОК, те са разчетени, така че да стигнат„, поясни той.

spot_img

Реклама

spot_img
Тодор Стефанов
Тодор Стефановhttp://www.news24sofia.eu
Тодор Стефанов е най-разпознаваемото лице на „новата“ българска журналистика. Той е един от първите представители на младата журналистиката в България и е от малцината, които преди повече от няколко години насочиха прожекторите към живота на т.нар. „изгонените сираци”. Наричат го скандален, нецензурен, циничен, но думата, която го определя е една – истина. Стефанов винаги показва истината, дори, когато тя не се харесва на никого. Култовите му текстове в най-успешните български вестници са четени от млади поколения българи. Името на Стефанов отдавна вече е нарицателно, заради скандалните му електронни репортажи, необикновените статии за обикновени хора и обществените експерименти, които той провежда – и в медиите, и на хартия. Разкритията на Тодор Стефанов, относно случващото се в социалните домове с изоставените български деца, също са пример за постоянството в работата му. Данните за тези ужасяващи злоупотреби стигат и до Европейския Парламент, с което мащабът на журналистическата му работа се увеличава значително.

Още от рубриката

Съд в Париж осъди сепаратист от ЕТА

Егоиц Урутикоетксеа получи 2 години условно

Дипломатическата война между Русия и Латвия продължава

Кремъл реши да изгони двама латвийски дипломати

Русия удари село в Донецка област – има жертви

В резултат на ракетна атака срещу село Удачное в Донецка...

Великобритания праща бомби с лазерно насочване в Украйна

Новият пакет военна помощ на Обединеното кралство за Украйна ще...

Путин разкри: Първата ми визита в чужбина ще е в Китай

Руският президент Владимир Путин обяви в четвъртък намерението си да...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

20-годишна е заплашила с убийство майка си в София

Дъщерята е стиснала майка си за врата

Ирак екзекутира 11 бойци на „Ислямска държава“

Те са били осъдени на смърт по обвинения в тероризъм

Северна Корея критикува САЩ, че търсят алтернативи на панела за санкции на ООН

Северна Корея разкритикува САЩ в четвъртък за търсенето на алтернативи...

Експлозия избухна в Харков

Експлозия избухна в Харков вечерта на 20 април по...

Путин разкри: Първата ми визита в чужбина ще е в Китай

Руският президент Владимир Путин обяви в четвъртък намерението си да...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img