Отстъпката от 25 стотинки върху горивата остава и през декември

След Нова година се мисли за нов модел

Views 7622
0 0
Снимка: EPA / Информационна агенция News24sofia.eu

Отстъпката за горивата от 25 стотинки на литър горива ще продължи до края на годината, а служебното правителство обмисля продължаване и през следващата година, но вече таргетирано според доходите на хората, както и според „тези, които ползват транспорт“, т.е. хората, които ползват обществен и железопътен транспорт.

Това посочи в студиото на Нова телевизия министърът на транспорта и вицепремиер в служебното правителство Христо Алексиев.

40 млн. лв ще са нужни за декември месец, а правителството вече ги е осигурила. Мярката обаче ще бъде преосмислена и променена за следващата година.

Затова и Христо Алексиев обръща внимание на народните представители, че трябва да се съсредоточат върху облагането на свръхпечалбите в енергийния сектор.

Правителството остава съсредоточено върху усилията за намаляване на цените в енергоизточниците. И в момента България остава с едни от най-евтините горива в Европа, а проблемът остава в доходите на хората.

Данните за октомври показват обаче, че инфлацията вече върви надолу. Това се случва за първи път. Договарянето на по-висока минимална работна заплата обаче трябва да стане на ниво социални партньори, обясни Христо Алексиев.

Контакти и информация за автора:

Репортер по темата: Софи Димитрова

Софи Димитрова се присъединява към екипа на Информационна агенция News24 през април 2019 година.
administrator
Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0
Next Post

Обвиниха и 13-те, задържани за разпространение на детска порнография

Прокуратурата повдига обвинение на всички 13 лица, които вчера бяха задържани за разпространение на детска порнография. Това заяви Сийка Милева, говорител на главния прокурор, пред БНТ. Всички лица са задържани за 72 часа. Иззети са голям брой компютри, на които предстои да се извършват експертизи в рамките на 2 дни, които да […]