Реклама

https://www.gerb.bg/bg

Русия предрече гръмко фиаско за САЩ в Украйна като това в Афганистан и Виетнам

Снимка: iStock

Русия заяви, че одобрението на американските законодатели на новата военна помощ в размер на 60,84 милиарда долара за Украйна показва, че Вашингтон навлиза все по-дълбоко в хибридна война с Русия, която ще завърши с унижение като това във Виетнам или Афганистан, съобщава „Ройтерс“.

Руската инвазия в Украйна през 2022 г. предизвика най-тежката криза в отношенията между Русия и Запада след Кубинската ракетна криза от 1962 г.

Вчера Камарата на представителите на САЩ прие с широка двупартийна подкрепа законодателен пакет на стойност 95 милиарда долара, предоставящ помощ за сигурността на Украйна, Израел и Тайван. Това се случи въпреки твърдите възражения на някои републиканци.

Говорителят на руското външно министерство Мария Захарова посочи, че е ясно, че Съединените щати искат Украйна „да се бие до последния украинец„, включително с атаки срещу руска суверенна територия и цивилни.

Все по-дълбокото навлизане на Вашингтон в хибридната война срещу Русия ще се превърне в такова гръмко и унизително фиаско за САЩ като това във Виетнам и Афганистан„, предупреди тя.

По нейни думи обикновените украинци са били „водени насила на заколение като „пушечно месо“, но Съединените щати вече не залагат на украинска победа срещу Русия.

Западните лидери и Украйна представиха войната в Украйна като заграбване на земя в имперски стил, което показва, че постсъветска Русия е една от двете най-големи национални държави заплахи за глобалната стабилност, наред с Китай.

От своя страна Путин представя войната като част от много по-голяма борба със Съединените щати, които според него са пренебрегнали интересите на Москва след разпадането на СССР през 1991 г. и след това са заговорили да разцепят Русия и да заграбят нейните природни ресурси.

spot_img

Реклама

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Велика събота е

Днес православната църква отбелязва Велика събота. Това е последният...

НАТО праща консултантски мисии в Близкия изток и Африка

НАТО обмисля да изпрати консултантски мисии в областта на сигурността...

В Австрия задържаха българин за трафик на нелегални мигранти

Полицията във Фьозендорф, провинция Долна Австрия, спря специално преустроен...

Доброволците от руската армия са пушечното месо в Украйна

Кремъл продължава да използва и затворници

Националната служба за охрана с мерки за сигурност в София на 4 и на 6 май

На 4 май, Велика събота, Националната служба за охрана...

Една година от масовата стрелба в белградско училище

На днешния ден преди една година тринадесетгодишният К. К. откри...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Дания облекчава закона за абортите

Дания облекчава закона за абортите за първи път от...

Окончателно: Отмениха разрешението за изгаряне на отпадъци в ТЕЦ-София

Върховният административен съд (ВАС) окончателно потвърди отмяната на решението...

14 жертви и десетки ранени при катастрофа с автобус в Мексико

Превозното средство се е преобърнало на пътя

ЕК удължава надбавките за земеделските субсидии с шест месеца

Европейският съюз ще удължи надбавките за субсидии с шест...

За седмица хванаха над 59 000 джигити на пътя

За седмица хванаха 59 040 шофьори, превишили скоростта. Акцията за...

„Сиела Норма“ спечели обществената поръчка за машинния вот на 9 юни

Фирмата "Сиела Норма" е определена от ЦИК за изпълнител...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img