Реклама

https://www.gerb.bg/bg

Новаков уверен, че България управлява добре евросредствата

Ползите от едни европейски инвестиции в България са за всички по веригата. Това заяви евродепутатът от групата на ГЕРБ/ЕНП Андрей Новаков на онлайн дискусия на тема „Бюджетът на ЕС за следващите 7 години – митове и реалности„.

Той настоя да се фокусира върху разбиването на митовете, с разбиването на най-дълго оцелелия мит, че европейското финансиране на България ще бъде намалено.

Новаков увери, че България се справя добре с управлението на евросредствата, с което развенча втория мит, че страната ни нямало да може да управлява добре европейските пари.

Не липсвали и евродепутати, които в пленарна зала да кажат, че кохезионната политика е отживелица. Едни инвестиции оказват влияние не само в България, но и върху цяла Европа, посочи Новаков.

За следващия програмен период България ще има достъп до над 16 млрд. евро за кохезионна политика и земеделие, както и още над 12 млрд. лева от Спасителния план 2021-2027 г. Изработваме своите планове, за да инвестираме 1 милиард евро за зелена енергия и зелен преход.

Последният мит, който евродепутатът разби е, че европейските лидери нямало да се разберат за бюджета.

Оттук насетне, ако това е рамката, върху която можем да се фокусираме, Новаков е готов да отговаря на всякакви въпроси, каквито има. Най-важното за общия регламент, който управлява всички фондове за сближаване в ЕС е, че вместо предварително предложените от ЕК едва 75% съфинансиране за най-бедните общини, постигнахме 85%, така че да може с тези средства нашите общини да си отдъхнат и да ги насочат някъде другаде, а не в съфинансиране на проекти, доволен е Новаков.

Икономистът Георги Ганев, който също се включи в онлайн дискусията разкритикува плана на правителството за устойчиво развитие на България като недостатъчно амбициозен. В плана няма ясни стратегически приоритети и няма индикации за предварителна оценка на въздействието за това, което се предлага.

spot_img

Реклама

spot_img
Тодор Стефанов
Тодор Стефановhttp://www.news24sofia.eu
Тодор Стефанов е най-разпознаваемото лице на „новата“ българска журналистика. Той е един от първите представители на младата журналистиката в България и е от малцината, които преди повече от няколко години насочиха прожекторите към живота на т.нар. „изгонените сираци”. Наричат го скандален, нецензурен, циничен, но думата, която го определя е една – истина. Стефанов винаги показва истината, дори, когато тя не се харесва на никого. Култовите му текстове в най-успешните български вестници са четени от млади поколения българи. Името на Стефанов отдавна вече е нарицателно, заради скандалните му електронни репортажи, необикновените статии за обикновени хора и обществените експерименти, които той провежда – и в медиите, и на хартия. Разкритията на Тодор Стефанов, относно случващото се в социалните домове с изоставените български деца, също са пример за постоянството в работата му. Данните за тези ужасяващи злоупотреби стигат и до Европейския Парламент, с което мащабът на журналистическата му работа се увеличава значително.

Още от рубриката

Съд в Париж осъди сепаратист от ЕТА

Егоиц Урутикоетксеа получи 2 години условно

Дипломатическата война между Русия и Латвия продължава

Кремъл реши да изгони двама латвийски дипломати

Русия удари село в Донецка област – има жертви

В резултат на ракетна атака срещу село Удачное в Донецка...

Великобритания праща бомби с лазерно насочване в Украйна

Новият пакет военна помощ на Обединеното кралство за Украйна ще...

Путин разкри: Първата ми визита в чужбина ще е в Китай

Руският президент Владимир Путин обяви в четвъртък намерението си да...

Литва и Беларус си размениха обвинения за провокации

Литва и Беларус си размениха обвинения за провокации. Това съобщи...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Калин Стоянов: Тенев е бил редовен гост на Рашков, там са получавали задачи за дискредитирането ми

Ако го бях направил мой съветник или зам.-министър в МВР, сега щеше ли да внушава неистини по мой адрес, посочи министърът

Израел бомбардира Северна Газа

Това най-тежкият обстрел на района от седмици

Англия иска да забрани продажбата на цигари на родените след 2009 г.

Властите твърдят, че законопроектът ще създаде „първото поколение без тютюнев дим“

Харков е без ефирна телевизия

В Харков и най-близките населени места все още няма...

Главчев и впечатленията му от Европейския съвет в Брюксел

Преди да започне заседанието на Министерски съвет служебният премиер...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img