https://www.gerb.bg/bg

Нинова: Опозицията не е безсилна срещу пълзящия диктат в парламента

Корнелия Нинова, снимка: архив БГНЕС

Опозицията не е безсилна и не е на хаос. Toва заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова в ефира на БНТ и в отговор на първия въпрос дали опозиционните партии не са безсилни и в хаос срещу евроатлантическото мнозинство в Партийния дом.

Тя обясни, че в политиката математиката е важно нещо, но в България доста се изкривяват нещата – мнозинството в парламента е един пълзящ диктат. БСП няма да участват в политически пазарлък за регулаторите, но ще предложат експерти и качествени хора. Мнозинството има 160 гласа, но това ги прави арогантни, безкомпромисни и това е пагубно за развитие на България и връщане назад, коментира Нинова.

Тя посочи, че вотовете на недоверие са огромен парламентарен механизъм за влияние върху властта и, ако има нормални управляващи, трябва да се намерят решения в политиката за разрешаване на проблемите. Овладяването на държавата минава през Конституцията, защото изборът на политическата квота пада върху сглобката, каза Нинова.

БСП не били потърсени от „Възраждане“ и „Има такъв народ“ за атакуването на новата Конституция пред Конституционния съд. Нинова смята, че формациите на Костадин Костадинов и Слави Трифонов не са потърсили БСП нарочно.

БСП все още не мисли върху листата си за предстоящите европейски избори през юни месец. Европейските избори са много важни особено в динамичния свят в момента. По-голяма част от решенията и политиките се взимат в Европа и там трябва да има българи, които да защитават българския национален интерес. В Европа трябва да отидат проевропейски хора, посочи Нинова, която заяви, че няма да води листите на БСП за европейските избори.

Нинова изтъкна още, че няма ползи за влизането на България в Шенген по въздух и море. Унижиха ни, съгласиха се на трохи на прага на европейските избори, недоволна е тя.

Нинова допълни още, че един от най-вредните хора за държавата е военният министър Тодор Тагарев. Ако ще има ротация, Тагарев е първият човек, който трябва да бъде сменен, опасен е, категорична бе тя.

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img
Тодор Стефанов
Тодор Стефановhttp://www.news24sofia.eu
Тодор Стефанов е най-разпознаваемото лице на „новата“ българска журналистика. Той е един от първите представители на младата журналистиката в България и е от малцината, които преди повече от няколко години насочиха прожекторите към живота на т.нар. „изгонените сираци”. Наричат го скандален, нецензурен, циничен, но думата, която го определя е една – истина. Стефанов винаги показва истината, дори, когато тя не се харесва на никого. Култовите му текстове в най-успешните български вестници са четени от млади поколения българи. Името на Стефанов отдавна вече е нарицателно, заради скандалните му електронни репортажи, необикновените статии за обикновени хора и обществените експерименти, които той провежда – и в медиите, и на хартия. Разкритията на Тодор Стефанов, относно случващото се в социалните домове с изоставените български деца, също са пример за постоянството в работата му. Данните за тези ужасяващи злоупотреби стигат и до Европейския Парламент, с което мащабът на журналистическата му работа се увеличава значително.

Още от рубриката

Жертви и ранени при сблъсък между лодки в Канада

Причините за инцидента се изясняват

Реклама

spot_img

Продължете да четете

С какъв хеликоптер може да е пътувал Раиси?

Иранският президент и външният министър все още са в...

КС отказа да отмени прекратяването на концесията на Лукойл за „Росенец“

Конституционният съд единодушно отхвърли искането на президента Румен Радев...

Вулкан в Индонезия изригна зрелищно

Властите предприеха евакуация

Министерството на иновациите и растежа работи по нова стратегия за ББР

В Министерството на иновациите и растежа се проведе първото...

Байдън отделя 1 млрд. долара за оръжейни доставки за Израел

Администрацията на американския президент Джо Байдън е уведомила Конгреса,...

Германия, Белгия и Нидерландия се борят с наводненията

Причината са падналите проливни дъждове

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg