https://www.gerb.bg/bg

Германия, Белгия и Нидерландия се борят с наводненията

Снимка: EPA/CHRISTOPHER NEUNDORF

В югозападната германска провинция Саарланд улиците са дълбоко под водата, а в социалните медии се появяват снимки на спасители, които пренасят местни жители на безопасно място с лодки.

Столицата на провинция Саарбрюкен беше силно засегната, а германският вестник Bild съобщи, че пробив в дига в град Квиершид е довел до спирането на електроцентрала в района.

Не се съобщава за смъртни случаи, но поне един човек е бил ранен.

Премиерът на провинция Саарланд Анке Релингер определи ситуацията като „много напрегната“ и предупреди, че може да има мащабни щети.

В началото на съботния ден обаче ситуацията се е подобрила, тъй като предупреждението за тежки метеорологични условия в района е било отменено, а нивото на водата е спаднало, заяви кметът на Саарбрюкен Уве Конрадт.

Стотици служители на аварийните служби все още са на терен и помагат за почистването.

През 2021 г. германските региони Рейнланд-Пфалц и Северен Рейн-Вестфалия бяха засегнати от катастрофални наводнения, при които загинаха над 180 души.

В Белгия провинция Лиеж беше засегната от тежки наводнения, като властите получиха стотици молби за помощ и бяха изпратени 150 пожарникари, съобщи губернаторът Ерве Джамар.

По думите му основната помощ, предоставена от службите за спешна помощ, е била изпомпване на водата от наводнените сгради.

В нидерландската провинция Лимбург, отвъд границата, два къмпинга бяха евакуирани рано в събота, тъй като бяха застрашени от покачващите се нива на водата, съобщиха официални лица.

Междувременно в района на Мозел в североизточната част на Франция бе обявена тревога от наводнения, тъй като нивото на водата в реките се повиши след проливните дъждове.

spot_img

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

РЕКЛАМА

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

СИГНАЛ ДО News24sofia.eu! Педофил ли е лицето Димитър Димов? (СНИМКИ)

Скандален сигнал поучи Информационна агенция News24sofia.eu от наша читателка,...

Катастрофа затрудни движението по бул. „Шести септември“ в Пловдив

Катастрофа между две леки коли затруднява движението по бул....

ЦИК официално обяви новите български евродепутати

Централната избирателна комисия (ЦИК) прие на свое заседание днес...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Новият мигрантски маршрут през Финландия – хибридна война на Русия или умишлен ход на Хелзинки?

Само жуженето на комарите нарушава спокойствието на това идилично...

БДЖ променя разписанието и маршрута на някои влакове заради ремонт

Променя се разписанието и маршрута на някои влакове заради...

За ЕП гласуват в Латвия, Словакия, Италия, Малта и Чехия

Приключиха изборите в Нидерландия и Ирландия

Надежда Нейнски не вижда как ще се състави коалиция

Резултатите от изборите са една голяма червена лампа за...

13 ранени при взрив в строителен магазин в Румъния

Един от пострадалите е в тежко състояние

Украйна преговаря за частично отписване на дълга

Киев води преговори за преструктуриране с кредиторите

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg