Лаура Кьовеши разговаря със служебния правосъден министър Янаки Стоилов

Екип News24sofia.eu
Прочитания 1905
0 0

Служебният министър на правосъдието проф. Янаки Стоилов и екипът му проведоха среща с европейския главен прокурор Лаура Кьовеши, съобщиха от правосъдното министерство.

Стоилов е запознал Кьовеши с приоритетите си като министър и е заявил, че е информирал Висшия съдебен съвет за очакванията да бъдат излъчени нови български предложения за европейски делегирани прокурори на мястото на отхвърлените шестима.

Той е отбелязал високите очаквания на българското общество за активни и резултатни действия на европейската прокуратура и е изразил готовността на министерството за сътрудничество с Европейската прокуратура.

Г-жа Кьовеши подчерта, че за ръководената от нея институция е много важно да отговори на високите очаквания и всички делегирани прокурори да заработят своевременно. Европейският главен прокурор подчерта, че с българското държавно обвинение е подписано работно споразумение за назначаване на 10 души и това не е въпрос, който подлежи на дискусия.“ – се казва още в съобщението на министерството.

Лаура Кьовеши и Янаки Стоилов са обсъдили също и темата за специализираното правосъдие. По думите на гостенката, въпросът е дискусионен и в Европейския съюз няма единен модел. Според европейския главен прокурор решението по въпроса е политическо и зависи какво е предложението на министъра на правосъдието. Тя е заявила, че разследванията срещу лица, заемащи висши длъжности, следва да приключват бързо, защото това е в интерес на самите тях, на обвинението и на обществото.

Кьовеши се срещна и с главния прокурор Иван Гешев.

Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

Жената до трагично починалия пилот Валентин Терзиев: "Ще се видим отново – там горе!"

„При издирвателна операция се установи, че пилотът на изтребител МИГ-29 майор Валентин Терзиев е загинал„, това написаха на официалната си страница ВВС на България. “Светъл път към небесните висини! Ще се видим отново – там горе! Обичам те! Ще ми липсваш”. С тези трогателни и горестни думи се обърна към […]