Реклама

https://www.gerb.bg/bg

Крум Зарков разделя темите за управлението и за БСП

Снимка: пресцентър БСП

Крум Зарков смята, че има реални шансове да спечели лидерската битка в БСП и увереността му се увеличава всеки ден. БСП има нужда, а и воля за промяната, заяви самият той в студиото на „Нова телевизия“.

Корнелия Нинова може да е в силата си, но това не се отнася за БСП. „Ситуацията е тежка – това че ние сме във властта е добре, можем да покажем, че можем да управляваме, включително и Нинова. Но това няма да реши проблемите на БСП, смята Крум Зарков. За последната година и половина всеки дебат за фактора БСП и нейната роля в българската политика се е изместил от лични нападки, обвинения и броене на снимки.

Битката е за социалистическата партия и лявото, става дума за БСП, а не за правителството, обясни Зарков. Тежка грешка непрекъснатите критики спрямо служебното правителство и президента. Тази война не се отрази на президентството, а не самата партия.

Домът ни гори, а ние гледаме през прозореца„, поясни Крум Зарков.

Връщането и отстраняването на хора не трябва да зависи от лидера на партията. По казуса с изключването на Кирил Добрев – „по устав трябва да се приема и отстранява от партията„. Зарков посочи, че реално за което е бил изключен Добрев, заради същото той е бил приближен дълго време на Корнелия Нинова.

Същото, смята Крум Зарков и за уволенението на журналисти от вестник „Дума“.

Казусът за вестник „Дума“ коментира и Велислава Дърева, стожер на изданието. Зам.-главният редактор Георги Георгиев напусна под огромен политически натиск, упражнен върху него заради един коментар и най-вече заради последното му изречение „Истинският лидер не се вълнува дали ще бъде председател“, главният редактор също е изгонен. После е докарано лице – Преслава (чиято кариера е от в. „Демокрация“, кандидат-депутат от партията на Николай Бареков и създател на Института за капитализъм, която работи в БСТВ в момента и в. Дума).

Партията на Димитър Благоев е похитена от креатура на Иван Костов, която се казва Нинова, а в. „Дума“ е хвърлен в ръцете й, Седесериатът превзе БСП, посочи Дърева в студиото на БТВ.

По думите й това е погром във вестника, който продължава 5 години. Не разбират как се прави вестник, нито какво е журналистика, поясни още журналистът, според нея – те си представят, че „вестникът от сутрин до вечер трябва да пее дитирамби за вожда„.

Самата Дърева каза, че е на авторски договор, както и другата журналистка Велиана, заради коронавируса са работили дистанционно и затова не са им подписани и договорите.

Никой от нас не се е замислил подновен ли му е договорът, ние сме такива хора, ние правим левия в. Дума, обясни още журналистката. Похитилите БСП – не проумяват всичко това, категорична е Велислава Дърева.

Тя поиска нова програма, промяна на устава на конгреса и БСП да се върне към себе си като лява партия. Намаляването на електората е резултат от систематичният погром, заключи Дърева.

Снимка: Информационна агенция News24sofia.eu / Тодор Стефанов
spot_img

Реклама

spot_img
Тодор Стефанов
Тодор Стефановhttp://www.news24sofia.eu
Тодор Стефанов е най-разпознаваемото лице на „новата“ българска журналистика. Той е един от първите представители на младата журналистиката в България и е от малцината, които преди повече от няколко години насочиха прожекторите към живота на т.нар. „изгонените сираци”. Наричат го скандален, нецензурен, циничен, но думата, която го определя е една – истина. Стефанов винаги показва истината, дори, когато тя не се харесва на никого. Култовите му текстове в най-успешните български вестници са четени от млади поколения българи. Името на Стефанов отдавна вече е нарицателно, заради скандалните му електронни репортажи, необикновените статии за обикновени хора и обществените експерименти, които той провежда – и в медиите, и на хартия. Разкритията на Тодор Стефанов, относно случващото се в социалните домове с изоставените български деца, също са пример за постоянството в работата му. Данните за тези ужасяващи злоупотреби стигат и до Европейския Парламент, с което мащабът на журналистическата му работа се увеличава значително.

Още от рубриката

Съд в Париж осъди сепаратист от ЕТА

Егоиц Урутикоетксеа получи 2 години условно

Дипломатическата война между Русия и Латвия продължава

Кремъл реши да изгони двама латвийски дипломати

Русия удари село в Донецка област – има жертви

В резултат на ракетна атака срещу село Удачное в Донецка...

Великобритания праща бомби с лазерно насочване в Украйна

Новият пакет военна помощ на Обединеното кралство за Украйна ще...

Путин разкри: Първата ми визита в чужбина ще е в Китай

Руският президент Владимир Путин обяви в четвъртък намерението си да...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

ФБР припомня колко опасен е TikTok

Докато Сенатът на САЩ се готви да одобри забраната...

Елена Йончева не вярва на Делян Пеевски, но той повярвал в работата й

"Към момента само съм номинирана за евродепутат, но не...

Венецуела връща в страната Агенцията за правата на човека на ООН

Президентът на Венецуела Николас Мадуро заяви във вторник, че е...

Радев поде кампания за домакинство на Зимните младежки олимпийски игри 2028 г.

Президентът Румен Радев предлага България да се кандидатира за домакин...

Заиграха ли се партиите с отстраняването на Росен Желязков? (СНИМКИ/ВИДЕО)

Парламентарната група на "БСП за България" ще подкрепи подписките...

Десислава Петрова: Няма сделка между прокуратурата и Живко Коцев

Живко Коцев сам е поискал да свидетелства, след като...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img