Комисията по хазарта прехвърля правомощията си на шефа на НАП

Екип News24sofia.eu
Прочитания 644
0 0
Снимка: БГНЕС

Правителството прие промени на Тарифата за таксите, които се събират по Закона за хазарта, съобщиха от Министерския съвет след днешното заседание на правителството.

Причината за промените е Законът за изменение и допълнение на Закона за хазарта, обнародван в „Държавен вестник“, бр. 69 от 2020 г., чрез който бяха приети редица промени в регулирането на хазартната дейност.

С Тарифата актовете и действията на бившия хазартен регулатор, Държавната комисия по хазарта, се прехвърлят като правомощия на изпълнителния директор на Националната агенция за приходите, обясняват от МС.

Поевтиняват таксите по чл. 5, т. 3 за повече пунктове за приемане на залози и се дава възможност в един пункт да се организират повече от една лицензирана хазартна игра. За всяка хазартна игра може да се събират повече от една такса по тази норма за един и същи пункт.

Отменят се таксите, свързани с подмяната или промяната в броя на игрални модули на игрален софтуер, поради установено несъответствие с разпоредбите на закона.

Отменя се и таксата за разглеждане на документи по подадено искане за утвърждаване на изпитани типове и модификации на игрално оборудване, както и на игрален софтуер и всяка нова версия на софтуера на комуникационното оборудване и за извършване на първоначална проверка на игрално оборудване и на игрален софтуер на комуникационно оборудване.

Причината за тяхната отмяна са отпаднали основания в закона за събиране на тези такси. Промените в Тарифата отстраняват терминологични несъответствия и непълноти.

Happy
Happy
0
Sad
Sad
0
Excited
Excited
0
Sleepy
Sleepy
0
Angry
Angry
0
Surprise
Surprise
0

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

Пак отлагат плащането на концесията за 2020 г. за летищата в Бургас и Варна

Срокът се удължава с още 150 дни