Реклама

https://www.gerb.bg/bg

Кирил Петков към депутатите: Правете си коалициите, но вижте бюджета

Правете си коалиционните срещи, говорете си за нещата, които мислите, че ще ви помогнат да се сформира правителство, но вижте бюджета.“ Това призова служебният икономически министър Кирил Петков в студиото на БНТ.

Той увери, че актуализацията на бюджета е добра.Хем има пари за лекарите, хем има пари за бизнеса, хем има пари за актуализация на пенсиите„, а пари има от спрените течове – като няма пари за правителствен комплекс, или по странни места на малки водоеми и изтичане на пари от АПИ, обясни служебният министър.

Единственият начин, за да се направи промяна, е ако в редовния кабинет се вкарат независими хора, убеден е Кирил Петков, като добави, че предложението му от ИТН да бъде редовен министър не е включвало стратегиите и целите, които той си поставя.

Той бил учуден и не могъл да повярва, когато дошли атаките от страна на ИНТ, при положение, че очаквал такива от ГЕРБ и ДПС. Явно обаче хората, на които са спрени парите, са успели да пробият и в ИТН.

Кирил Петков не се чувства употребен политически, а се чувства мотивиран и въодушевен, че е успял да покаже на хората какво да очакват повече от политиците. Той се надява, че с всяка подмяна и глупост, която се случва в последните дни и седмици, нетърпимостта на хората да се увеличава и това ще даде шанс на България да отиде напред.

Между говоренето и реалността има разлика. Трябва да се следят управляващите по техните действия, а не по тяхното говорене, настоя Петков. Той не е получил нито едно обаждане като служебен министър на икономиката, което да гласи: „Кириле, направи това и това.“ Кирил Петков ще подкрепи президента Румен Радев на предстоящите президентски избори.

Петков поздрави шефа на НАП Румен Спецов, който за кратко време успял да направи промяна в приходната агенция. Когато един шеф на НАП мисли, че първо икономиката трябва да бъде подпомогната, преди да бъдат събрани парите – това е нещо ново и е един нов механизъм, похвали Петков шефа на НАП.

По думите му много по-важна е каква работа вършат народните представители, а намаляването на депутатските заплати било по-малък детайл. Има много големи заплати на много големи места, за които не се знае, а общественото внимание е върху депутатските заплати, посочи Петков.

По отношение на Националния план за възстановяване и устойчивост, Кирил Петков отбеляза, че промяната, която е прокарал в Плана, е Европейската централна банка да бъде гарант, че корупция няма да има и че част от парите ще отидат в младите и иновативни компании, а не само в модернизация на съществуващите. В министерство на икономиката Петков изцяло преработил фиша на плана.

Той се надява новият план да се хареса на редовното правителство. Това, което притеснило Петков в парламента е, че като се кажат инструменти или грантове, народните представители повече искали грантове.

Кирил Петков се надява да може да бъде в помощ на редовния министър на икономиката. Той иска да прекара достатъчно време с новия икономически министър, за да може да го запознае с всички стартирали проекти. Най-глупаво ще бъде да се спре и цялата тази инерция да бъде прекъсната и да се загубят част от резултатите, които могат да бъдат постигнати съвсем скоро, каза още Петков.

spot_img

Реклама

spot_img
Екип на News24sofia.eu
Екип на News24sofia.euhttp://wwww.news24sofia.eu
"Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е водещият продукт от портфолиото на водещата дигитална медийна компания "Нюз 24 София" Нашата мисия е да информираме, да намираме, да анализираме и да забавляваме читателите, избрали нашите платформи. Новинарският портал "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) е национален и е най-бързо развиващата се медия България. Тя стартира на 1 септември 2017 година. Медията е независима, изключително лоялна към читателите си и отговорна към хората, за които пише. Екипът е изграден от журналисти с богат професионален опит и млади репортери. Благодарение на екипа оператори, които са на разположение по 24 часа в денонощието, "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) винаги разполага с актуални кадри и видео от всяко събитие. "Нюз 24 София" (www.news24sofia.eu) показва всички гледни точки, поставя проблеми и предлага решения. Среща ви както с хора от политиката, държавните институции, бизнеса и спорта, така и с представители на ъндърграунда и светските хроники. Целта, която екипът ни си е поставил, е създаването на една интелигентна и обективна медия. Всеки наш читател е и наш репортер – със сигнал, снимка или видеоклип.

Още от рубриката

Русия удари село в Донецка област – има жертви

В резултат на ракетна атака срещу село Удачное в Донецка...

Великобритания праща бомби с лазерно насочване в Украйна

Новият пакет военна помощ на Обединеното кралство за Украйна ще...

Путин разкри: Първата ми визита в чужбина ще е в Китай

Руският президент Владимир Путин обяви в четвъртък намерението си да...

Литва и Беларус си размениха обвинения за провокации

Литва и Беларус си размениха обвинения за провокации. Това съобщи...

Двама младежи от Калипетрово са в ареста заради порнографски материали с деца

Двама младежи от Калипетрово са в ареста заради порнографски...

Премиерът на Хаити подаде оставка

Министър-председателят на Хаити Ариел Хенри подаде оставка, съобщава "Ройтерс"....

Доклад на ОССЕ: Хиляди украинци са незаконно задържани от Русия

Незаконното задържане на цивилни украинци в окупираните от Русия...

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Зеленски забрани хазарта за военните

Ключово решение за хода на войната

Димитър Главчев предлага да поеме МВнР (ВИДЕО)

Той подчерта, че подготовката на изборите "върви много добре"

Китай се ядоса на „политическите манипулации“ на Германия

След ареста на предполагаем китайски шпионин

Главчев и впечатленията му от Европейския съвет в Брюксел

Преди да започне заседанието на Министерски съвет служебният премиер...

ГЕРБ-СДС искат засилени мерки за сигурност около храм „Света Неделя“ в София

Общинските съветници от ГЕРБ-СДС в Столичния общински съвет (СОС)...

Доклад на ОССЕ: Хиляди украинци са незаконно задържани от Русия

Незаконното задържане на цивилни украинци в окупираните от Русия...

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

spot_img