https://www.gerb.bg/bg

Димитър Главчев предлага да поеме МВнР (ВИДЕО)

Няма да има смяна на външен министър. Вчера водихме разговори с президента Радев и аз му предложих аз да поема Външно министерство, заяви служебният премиер Димитър Главчев пред журналисти в АЕЦ „Козлодуй“.

Изчакваме как ще се развият събитията. Ако издаде указ аз да поема Външно министерство, аз ще нося политическа отговорност и за Външно министерство„, допълни Главчев. Той посочи, че при сегашния състав на служебното правителство с външен министър Стефан Димитров цялата политическа отговорност я поема държавният глава.

Димитър Главчев отказа да коментира вчерашното твърдение на съпредседателя на ПП-ДБ за тайна комуникация между лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, председателя на ПГ на ДПС Делян Пеевски и президента Румен Радев по отношение на състава на кабинета. Той добави, че очаква действия от държавния глава по своето предложение.

Запитан дали, ако поеме МВнР, той ще отговаря за организацията на изборите в чужбина, служебният премиер отговори, че така или иначе цялата отговорност за подготовката за провеждането на изборите е негова.

Дали ще е в чужбина, дали ще е в България – важното е да имаме честни избори и аз се стремя точно към това, тъй като това е основната задача на служебното правителство на служебното правителство„, посочи служебният министър-председател.

На въпрос дали все още няма доверие на Стефан Димитров, който вчера обяви, че диалогът му с Главчев е възстановен, служебният премиер отговори лаконично: „Старите хора имат една приказка – доверието е като душата, веднъж напусне ли, няма връщане.“

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img
Тодор Стефанов
Тодор Стефановhttp://www.news24sofia.eu
Тодор Стефанов е най-разпознаваемото лице на „новата“ българска журналистика. Той е един от първите представители на младата журналистиката в България и е от малцината, които преди повече от няколко години насочиха прожекторите към живота на т.нар. „изгонените сираци”. Наричат го скандален, нецензурен, циничен, но думата, която го определя е една – истина. Стефанов винаги показва истината, дори, когато тя не се харесва на никого. Култовите му текстове в най-успешните български вестници са четени от млади поколения българи. Името на Стефанов отдавна вече е нарицателно, заради скандалните му електронни репортажи, необикновените статии за обикновени хора и обществените експерименти, които той провежда – и в медиите, и на хартия. Разкритията на Тодор Стефанов, относно случващото се в социалните домове с изоставените български деца, също са пример за постоянството в работата му. Данните за тези ужасяващи злоупотреби стигат и до Европейския Парламент, с което мащабът на журналистическата му работа се увеличава значително.

Още от рубриката

„Гардиън“: Предизвикателствата пред Иран

Катастрофата с хеликоптера на иранския президент Ебрахим Раиси се...

The Atlantic: Президентът на Иран е мъртъв

Иранският президент Ебрахим Раиси е мъртъв и сега властите...

„Хамас“ публикува изявление след „болезнения инцидент“

"Хамас" публикува изявление след катастрофата с хеликоптера на иранския...

С какъв хеликоптер може да е пътувал Раиси?

Иранският президент и външният министър все още са в...

Турция и Саудитска Арабия са готови да помагат на Иран

Властите издирват хеликоптера на президента Раиси

Би Би Си: Какво означава „твърдо кацане“ в авиацията?

Терминът се използва основно от руските медии

Реклама

spot_img

Продължете да четете

Израел удря по Рафах в северната част на Газа, без да напредва

Израелските танкове навлязоха в сърцето на Джабалия в северната...

Само в News24sofia.eu! Младеж от ромски произход продава онлайн полицейски униформи (ВИДЕО)

https://youtu.be/DYE1c0UPJQo Младеж от ромски произход продава онлайн полицейски униформи, алармира...

Трима загинаха, докато безредиците в Нова Каледония продължават

Трима души загинаха при безредиците в Нова Каледония, след...

Слабо земетресение край София (СНИМКА)

Трусът е бил с магнитуд 2,7 по Рихтер

РЕКЛАМА

spot_img

РЕКЛАМА

spot_img

Общество

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg

Криминални

РЕКЛАМА

https://www.gerb.bg/bg